Placeholder

Driekleurenpizza

Wat eten we vandaag? De vlag van Italië op tafel. Buon appetito!

Wat eten we vandaag? De vlag van Italië op tafel. Buon appetito!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

1 pak mix voor pizzabodem (450 g)

bloem om te bestuiven

8 el Italiaanse tomatensaus (kant-en-klaar)

1 kleine rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen

1 kleine courgette, in plakjes

1 bol mozzarella, in blokjes

75 g geraspte, pittige kaas

1 tomaat, in blokjes

handje verse basilicum

Extra nodig: groot bakblik (30 x 40 cm)

Aan de slag!

*Verwarm de oven voor op 225ºC *Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking *Houd 2 kleine stukje deeg apart en rol ze uit tot lange dunne repen, waarmee je straks de vlakverdeling op de pizza maakt *Rol de rest van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot het de grootte heeft van de bakplaat *Beleg de bakplaat ermee *Verdeel met de repen deeg de pizza in drie gelijke vlakken *Bestrijk het linker- en rechtervlak met de tomatensaus *Beleg het linkervlak met de repen paprika *Beleg het rechtervlak met de plakjes courgette *Verdeel de mozzarella over het middelste vlak *Strooi de geraspte kaas over de hele pizza *Bak de pizza in ca. 15 minuten gaar en goudbruin *Verdeel de blokjes tomaat over het deel met de paprika en de basilicum over het deel met courgette.

Recepten: Tal Maes. Productie: Priscilla de Leeuw. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.