Placeholder

Couscous met geroosterde knoflooktomaten

Noord-Afrikaanse lekkernij!

Noord-Afrikaanse lekkernij!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Voor de tomaten:

6 (roma)tomaten

2 tenen knoflook, fijngehakt

2 el fijngehakte verse tijm.

Voor de couscous:

300 g couscous

500 ml warme groentebouillon

1 venkelknol

1 el olie

1 ui, gesnipperd

sap van een halve citroen

100 g zachte geitenkaas

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200°C * Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkanten naar boven in een ovenschaal * Strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over * Verdeel er de knoflook en tijm over * Rooster de tomaten ca. 25 minuten in de oven * Wel intussen de couscous ca. 8 minuten in de warme bouillon * Snijd de venkelknol doormidden en verwijder de harde kern * Snijd het vruchtvlees in dunne repen * Verwarm de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui minuut * Voeg de venkel toe en bak 3-4 minuten mee * Voeg de couscous toe en bak alles nog 2 minuten * Breng op smaak met citroensap, zout en peper * Verdeel de couscous over borden en leg er de tomaten op * Brokkel er de geitenkaas over.

Serveer met een rucolasalade.

Bereidingstijd: ca. 40 minuten, inclusief roosteren.

Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.