Placeholder

Courgette-bonensalade met kip

Een frisse, makkelijke, magere én gezonde zomersalade.

Een frisse, makkelijke, magere én gezonde zomersalade.

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijst

  • 1 courgette
  • 2 kipfilets
  • sap van 1 citroen
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 4 el magere kwark
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 blik witte reuzebonen, uitgelekt
  • 15 g dille, grof gehakt

extra nodig: grillpan

Aan de slag:

  1. Schenk de helft van het citroensap in een schaal en meng er de oregano door.
  2. Leg de kipfilets erin en laat ze een uur marineren.
  3. Schaaf of snijd de courgette in plakjes of lange linten.
  4. Leg ze in een schaal en schenk er kokend water op.
  5. Laat de courgettelinten 2 minuten staan en giet ze af.
  6. Meng in een kom de kwark met de olie, 1 el citroensap en de knoflook.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Meng in een schaal de courgette met de bonen, dille en kwarkdressing.
  9. Verwarm de grilpan goed voor.
  10. Bestrijk de kipfilets dun met olie en gril ze ca. 4 minuten per kant tot ze bruin en gaar zijn.
  11. Strooi er zout en peper naar smaak over, snijd ze in plakjes en leg ze op de salade.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst.