Placeholder

Cordon bleu op z’n Frans

Kip met een heerlijk knapperig randje.

Kip met een heerlijk knapperig randje.

Hoofdgrecht voor vier personen. 

 

2 kipfilets

2 plakjes slagersham, gehalveerd

2 plakjes jonge kaas, gehalveerd

2 eieren, losgeklopt

100 g paneermeel

3 el olijfolie

Extra nodig: 4 cocktailprikkers

 

Snijd de kipfilets als een boek open. Leg de ham en de kaas op een helft, klap weer dicht en steek vast met een cocktailprikker. Haal de kip door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer voor een extra krokant korstje. Verhit in een koekepan de olijfolie. Bak de cordon bleus in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Lekker met krieltjes met zeezout en ratatouille.

 

Bereidingstijd: 25 minuten.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.