Placeholder

Citroenrisotto met doperwtjes

Je kunt deze vegetarische risotto ook als hoofdgerecht maken natuurlijk. De citroen houdt het lekker fris!

Je kunt deze vegetarische risotto ook als hoofdgerecht maken natuurlijk. De citroen houdt het lekker fris!

Bijgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijst:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 300 g risottorijst
  • ca. 9 dl warme groentebouillon (van tabletten)
  • geraspte schil (alleen het geel) en sap van 1 biologische citroen
  • 200 g doperwten (vers of diepvries)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 g roomboter

Aan de slag!

  1. Verwarm de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 3 minuten.
  2. Schep de rijst erdoor en bak de korrels kort mee tot ze glanzen.
  3. Schenk een soeplepel bouillon erbij en laat wegborrelen.
  4. Schenk vervolgens ongeveer een kwart van de bouillon erbij en voeg het citroenraspsel en -sap toe.
  5. Laat de rijst zachtjes koken; roer regelmatig.
  6. Voeg zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen weer een flinke scheut bouillon toe.
  7. Zet het vuur lager en blijf roeren tot al het vocht bijna is opgenomen.
  8. Schenk daarna weer een beetje van het vocht erbij. Herhaal deze handeling tot de bouillon op is en de risotto na ca. 25 minuten romig en beetgaar is.
  9. Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten toe.
  10. Meng er tenslotte de kaas en boter door en voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe om de risotto iets smeuïger te maken.
  11. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingstijd: ca. 40 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.  Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Nijhof, Studio Bazar, Ikea.