Placeholder

Chocoladetaart met vanille-ijs

Zondag, bakdag! Deze makkelijke chocoladetaart moet nog een beetje klef van binnen zijn. De sinaasappelrasp geeft de taart een frisse smaak.

Zondag, bakdag! Deze makkelijke chocoladetaart moet nog een beetje klef van binnen zijn. De sinaasappelrasp geeft de taart een frisse smaak.

Nagerecht voor 6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 200 g extra bittere chocola, in stukjes
  • 150 g boter, in blokjes
  • 200 g suiker
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 3 el bloem
  • 6 bollen vanille-ijs
  • 20 g witte chocola

Extra nodig: een lage, ronde taartvorm van ca. 22 cm doorsnee (ingevet), rasp.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175°C
  2. Smelt in een kom die boven een pan met kokend water hangt de chocola samen met de boter (de pan mag het water niet raken)
  3. Meng er de suiker door en haal de pan van het vuur
  4. Laat het mengsel een beetje afkoelen
  5. Rasp met een fijne rasp de schil van de sinaasappel (alleen het oranje) en meng de rasp door het chocolademengsel
  6. Klop er vervolgens beetje bij beetje de eieren en de bloem door
  7. Schenk het chocolademengsel in de taartvorm en zet hem 20-25 minuten in de oven
  8. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen
  9. Snijd de taart in punten en leg ze op bordjes
  10. Schep op elk bord een bol vanille-ijs en rasp er wat witte chocola over.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk