Placeholder

Chocoladeparfait met aardbeien

Geen zin om te roeren? Maak dan parfait, ook wel ‘stilstaand ijs’ genoemd.

Geen zin om te roeren? Maak dan parfait, ook wel ‘stilstaand ijs’ genoemd.

Voor 4-6 personen.

Boodschappenlijstje:

80 g suiker

100 g boter, in blokjes

175 g pure chocolade, in stukjes

4 salmonellavrije eieren (Maïstro scharrelei van Natuurfarm de boed), gescheiden

125 ml slagroom

6 dunne plakjes cake (kant-en-klaar)

6 grote aardbeien, in plakjes

poedersuiker om te bestrooien

Extra: mixer, 6 bakringen (6-8 cm doorsnee) of 6 plastic bekertjes (de bodem erafgeknipt)

Aan de slag!

*Breng 1 dl water, met de helft van de suiker, aan de kook *Neem de pan van het vuur en roer de boter en chocolade erdoor tot ze zijn gesmolten *Klop, in een kom, de eidooiers los en roer ze door het chocolademengsel *Klop, met een mixer, de eiwitten, samen met de rest van de suiker, stijf *Schep eerst een klein deel van het eiwit door het chocolademengsel en spatel de rest er luchtig door *Klop de slagroom lobbig en spatel het door het mengsel tot je een gladde crème hebt *Steek met de bakringen of bekertjes rondjes uit de plakjes cake *Zet de vormpjes met de cakebodem op een bord of plaat die in de vriezer past *Schenk het chocolademengsel in de vormpjes op de cakebodems en zet ze 3-4 uur in de vriezer of tot de parfait bevroren is *Haal de parfaits uit de vriezer en laat ze 10 minuten staan *Verwijder de vormen en leg de aardbeien er op *Bestrooi ze met poedersuiker.

Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorovic.