Chocoladeparfait met aardbeien

Geen zin om te roeren? Maak dan parfait, ook wel ‘stilstaand ijs’ genoemd.

Geen zin om te roeren? Maak dan parfait, ook wel ‘stilstaand ijs’ genoemd.

Voor 4-6 personen.

Boodschappenlijstje:

80 g suiker

100 g boter, in blokjes

175 g pure chocolade, in stukjes

4 salmonellavrije eieren (Maïstro scharrelei van Natuurfarm de boed), gescheiden

125 ml slagroom

6 dunne plakjes cake (kant-en-klaar)

6 grote aardbeien, in plakjes

poedersuiker om te bestrooien

Extra: mixer, 6 bakringen (6-8 cm doorsnee) of 6 plastic bekertjes (de bodem erafgeknipt)

Aan de slag!

*Breng 1 dl water, met de helft van de suiker, aan de kook *Neem de pan van het vuur en roer de boter en chocolade erdoor tot ze zijn gesmolten *Klop, in een kom, de eidooiers los en roer ze door het chocolademengsel *Klop, met een mixer, de eiwitten, samen met de rest van de suiker, stijf *Schep eerst een klein deel van het eiwit door het chocolademengsel en spatel de rest er luchtig door *Klop de slagroom lobbig en spatel het door het mengsel tot je een gladde crème hebt *Steek met de bakringen of bekertjes rondjes uit de plakjes cake *Zet de vormpjes met de cakebodem op een bord of plaat die in de vriezer past *Schenk het chocolademengsel in de vormpjes op de cakebodems en zet ze 3-4 uur in de vriezer of tot de parfait bevroren is *Haal de parfaits uit de vriezer en laat ze 10 minuten staan *Verwijder de vormen en leg de aardbeien er op *Bestrooi ze met poedersuiker.

Recepten: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorovic.