Chinese noedelsoep met kip en vijfkruidenpoeder
4 augustus 2011
Als het buiten koud is, is een soep met veel verse groenten de perfecte opwarmer. Een vullende maaltijd met weinig calorieën.
Als het buiten koud is, is een soep met veel verse groenten de perfecte opwarmer. Een vullende maaltijd met weinig calorieën.
Hoofdgerecht voor 4 personen
200 g mie
1 kippenbouillonblokje
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
3 el sojasaus
1 el citroensap
1 tl vijfkruidenpoeder
3 bosuitjes, in ringetjes
400 g kipfilet, in reepjes
250 g champignons, in plakjes
300 g broccoliroosjes
300 g gebroken panklare sperziebonen
Aan de slag!
Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing * Giet de mie af in een vergiet * Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water * Voeg de gember, de knoflook, de sojasaus, het citroensap, het vijfkruidenpoeder en de helft van de bosui toe * Laat de bouillon 2 minuten zacht koken * Voeg de kipfilet, champignons, broccoli en sperziebonen toe en laat de soep nog ca. 5 minuten zacht koken tot de kip gaar is en de groenten beetgaar zijn * Verdeel de mie over vier kommen, schep er de groenten en kip op en bestrooi ze met wat versgemalen peper * Schenk de bouillon erover en leg er de rest van de bosuitjes op.
Ca. 400 kcal per persoon.
Tip: Vijfkruidenpoeder wordt veel in de Chinese keuken gebruikt en geeft gerechten een subtiel kruidige en ietwat zoete smaak. Het is een mengsel van anijszaad, venkelzaad, peperkorrels, kaneel en gember. Je kunt dit poeder bij de toko of in goed gesorteerde supermarkten kopen.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk