Café Noir

Recept voor café noir truffels van Laura’s Bakery

Ik zit momenteel in een fase dat ik makkelijke recepten wil maken. Makkelijk qua bereiding, maar vooral ook qua ingrediënten.

Deze truffels hebben maar vier ingrediënten nodig, drie zelfs als je de mokkaboontjes weglaat. Ik ben niet de enige die dol is op makkelijk bakken merk ik de laatste tijd, daarom deel ik dit recept graag met jullie!

Voor 14 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

• 200 gram Café noir koekjes
• 100 gram roomkaas
• 250 gram melkchocolade
• 14 mokkaboontjes.
Extra nodig: plaat met bakpapier

Lees ook: Recept voor citroen-frambozentulband van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Maal de koekjes fijn in een foodprocessor. Voeg de roomkaas toe en kneed door de koekkruimels, blijf kneden tot een stevige massa ontstaat.
2. Draai balletjes van het deeg en zet ze even in de koelkast.
3. Smelt ondertussen twee derde van de chocolade au bain-marie. Als dit helemaal gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer tot dit ook gesmolten is.
4. Haal de balletjes uit de koelkast en dip ze in de chocolade. Leg ze op een vel met bakpapier en plaats er meteen een mokkaboontje op. Laat de chocolade uitharden.

Bewaren: 1 week in de koelkast.

Tip: In plaats van mokkaboontjes kun je de truffels ook decoreren met wat extra koekkruimels.

Ook lekker: Recept voor hazelnootschuimpjes van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.

Foto: Laura Kieft