Schuimpjes

Recept voor hazelnootschuimpjes van Laura’s Bakery

Ik ben dol op schuimpjes! Het gebakken, knapperige eindresultaat natuurlijk, maar ook van de nog ongebakken, romige meringue kan ik genieten.

Deze schuimpjes maakte ik toen ik twijfelde of ik een hazelnoot schuimtaart zou maken. Het beste van twee werelden!

Voor 25 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 120 minuten

Ingrediënten

• 100 g hazelnoten
• 4 eiwitten
• 100 g fijne kristalsuiker
• 100 g poedersuiker
Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Aan de slag

1. Verspreid de hazelnoten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in 10-12 minuten op 180ºC (boven- en onderwarmte).
2. Mochten de noten nog een vliesje hebben, rol ze dan tussen een theedoek zodat het loslaat. Vermaal de hazelnoten in een foodprocessor tot kleine stukjes.
3. In een vetvrije kom doe je de eiwitten en fijne kristalsuiker. Klop op hoge stand bijna stijf. Voeg dan poedersuiker toe en blijf mixen tot er stijve pieken ontstaan. Spatel de hazelnoten door de meringue.
4. Vul een spuitzak met gladde spuitmond en spuit de schuimpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak (of eigenlijk droog) de schuimpjes in 2 uur op 100ºC.

Tip: Ik heb voor jullie getest, ze worden het mooist als je een gladde spuitmond gebruikt.

Bewaren: In een trommel en vrij van vocht zijn ze 1-2 weken houdbaar. Ik zet ze altijd in een bakje in de oven om te bewaren.

Meer recepten van Laura vind je op vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.

Foto: Laura’s Bakery