Tulband

Recept voor citroen-frambozentulband van Laura’s Bakery

Met Pasen in aantocht maak ik in mijn keuken al een tijdje frisse baksels. Terwijl deze tulband in de keuken stond af te koelen, was ik in mijn fotostudio vast bezig met de styling voor de foto.

Dat doe ik wel vaker: dan ben ik nog sneller klaar met fotograferen en kan ik snel een stukje proeven.

Voor ongeveer 20 plakjes
Bereidingstijd: 25 minuten
Baktijd: 75 minuten

Ingrediënten

• 420 g bloem
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• snuf zout
• 225 g boter
• 350 g suiker
• 4 eieren
• 3 el citroenrasp (van 3 kleine citroenen)
• 50 ml citroensap (van 2 kleine citroenen)
• 250 g zure room
• 200 g verse frambozen.
Extra nodig: 2,4 l tulbandvorm, bakspray

Probeer ook eens deze abrikoos-hazelnoot muffins van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. In een kom meng je bloem, bakpoeder, baking soda en zout. In een twee kom mix je boter en suiker romig. In een derde kommetje roer je de zure room, citroenrasp en citroensap door elkaar.
2. Als de boter en suiker romig zijn, voeg je de eieren een voor een toe. Doe pas de volgende erbij als de eerste is opgenomen. Voeg het bloem- en het zure-roommengsel afwisselend in delen toe tot een egaal beslag.
3. Scheur de frambozen in kleinere stukjes en voeg toe aan het beslag, spatel er gelijkmatig door.
4. Vet je bakvorm in en bestuif eventueel met bloem (afhankelijk van de vorm), stort het beslag in de vorm. Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en bak de cake in ongeveer 75 minuten op 160ºC (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
5. Na 15-20 minuten afkoelen in de vorm kun je de cake lossen op een rooster om verder af te koelen. Serveer met slagroom en extra frambozen.

Tip: Gebruik je diepvriesframbozen? Voeg ze dan bevroren toe. Waarschijnlijk heeft je cake dan wel wat langer nodig in de oven.

Bewaren: Goed verpakt is de tulband 4-5 dagen houdbaar buiten de koelkast.

Meer recepten van Laura vind je op vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.

Foto: Laura Kieft