Placeholder

Caesars salad

Deze salade komt uit Amerika en is bedacht door Caesar Cardini, een Italiaanse restauranthouder. In het originele recept worden eieren die één minuut gekookt zijn, door de sla geschept. Dat is hier ietsje veranderd!

Deze salade komt uit Amerika en is bedacht door Caesar Cardini, een Italiaanse restauranthouder. In het originele recept worden eieren die één minuut gekookt zijn, door de sla geschept. Dat is hier ietsje veranderd!

Maaltijdsalade voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

2 tenen knoflook

8 el olijfolie

1 klein dun stokbroodje

2 eieren

2 el citroensap

1 tl worcestersaus

50 g Parmezaanse kaas (stukje)

2 kropjes little gem sla of 1 krop Romeinse sla

Aan de slag!

Verwarm de grill voor op de hoogste stand * Bekleed een bakblok met aluminiumfolie * Pel de tenen knoflook, doe de olijfolie in een kom en pers de knoflook erboven uit * Snijd voor de croutons het stokbrood in plakjes * Bestrijk ze aan beide kanten met ongeveer de helft van de olie en bestrooi ze met zout en peper * Rooster de croutons onder de grill aan een kant in 1-2 minuten bruin, keer ze en rooster de andere kant ook * Laat ze afkoelen * Kook de eieren in ca. 5 minuten zacht * Laat ze schrikken en pel ze * Pureer de eieren met de rest van de olie in een keukenmachine (of wrijf ze door een zeef) * Schenk er de olijfolie en het citroensap bij en klop het geheel tot een gladde saus; breng hem op smaak met de worcestersaus en peper * Schaaf de Parmezaanse kaas met een dunschiller * Was de salade en sla de blaadjes goed droog * Schep de kaas door de salade en serveer hem direct met de croutons en dressing.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabel van der Horst m.m.v. Fleur de Lys