Placeholder

Burrito’s met chili con carne

Wat eten we vandaag? Mexicaans smullen

Wat eten we vandaag? Mexicaans smullen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

2 uien

1 grote rode paprika

3 el olie

1 teen knoflook

1 el bruine suiker

500 g rundergehakt

1 tl chilipoeder

1 blik kidney bonen (400 g)

1 blikje tomatenpuree

1/2 dl rode wijn

4 grote tortilla’s

4 el crème fraîche (125 ml)

150 g geraspte belegen kaas

Aan de slag!

· Verwarm de oven voor op 175°C · Pel de uien en snipper ze grof · Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes · Verhit 2 el olie en fruit de uien ca. 2 minuten · Pel de knoflook en pers hem erboven uit · Voeg de paprika toe en bak deze al omscheppend in ca. 3 minuten knapperig gaar · Roer de suiker erdoor · Voeg het gehakt met de chilipoeder toe en bak het geheel ca. 5 minuten · Giet de bonen af en schep deze door het gehaktmengsel · Roer de tomatenpuree en rode wijn erdoor en breng de chili op smaak met zout en peper · Spreid de tortilla’s uit op het aanrecht · Bestrijk elke tortilla met 1 el crème fraîche · Schep de chili op het midden van de tortilla’s en strooi er de helft van de kaas over · Rol ze voorzichtig op (dit is een burrito)  Vet een rechthoekige ovenschaal in met de rest van de olie · Leg de burrito’s naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi ze met de rest van de kaas · Verwarm de burrito’s ca. 10 minuten in het midden van de oven en laat de kaas smelten.

Lekker met een groene salade en tortillachips.

Tip: een extra pittige chili maak je door een vers fijngesneden rood pepertje aan het gehaktmengsel toe te voegen.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.