Placeholder

Bruschetta met appel en gorgonzola

Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.

Houd jij ook zo van een lekker hapje bij de borrel of en origineel voorgerechtje? Bruschetta’s zijn makkelijk te maken, smaken heerlijk en je kunt er eindeloos mee variëren. En zo’n schaal met verschillende broodjes staat ook nog eens hartstikke gezellig op tafel.

Voor 4 grote of 8 kleine bruschetta's.

Boodschappenlijstje:

  • 4 dikke sneden vloerbrood of groot ciabattabrood
  • 2 el extra vièrge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook

Beleg:

  • 2 kleine of 1 grote appel
  • 1/2 citroen
  • 1 tl vloeibare honing
  • 100 g gorgonzola

Aan de slag!

Bruschetta:·

  1. Rooster het brood in de broodrooster of in een met olijfolie bestreken grilpan (zo krijg je mooie streepjes op je brood) of onder de grill aan beide kanten bruin
  2. Pel intussen de knoflooktenen en halveer ze
  3. Bestrijk het geroosterd brood met de gehalveerde knoflooktenen en besprenkel ze met olijfolie.

Zowel warm als koud smaken de broodjes verrukkelijk!

Beleg:

  1. Schil 2 kleine of 1 grote appel en snijd in blokjes
  2. Pers er een halve citroen boven uit en roer er 1 tl vloeibare honing door
  3. Beleg de bruschetta met de appelblokjes en verkruimel 100 g gorgonzola erboven
  4. Leg de sneetjes op een bakplaat en schuif ze onder een voorverwarmde grill
  5. Laat de kaas in ca. 20 seconden smelten, serveer ze gelijk.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.