Heb je brood, bananen of yoghurt over? Dit maak je ervan

Samen gooien we bijna een derde van ons voedsel weg. Dit kan en moet veel minder. Is je yoghurt bijna over de datum? Maak er iets lekkers van. 

Samen gooien we bijna een derde van ons voedsel weg. Dit kan en moet veel minder. Is je yoghurt bijna over de datum? Maak er iets lekkers van.

Brood over? Maak croutons
Oud brood kun je gebruiken om heerlijke croutons te maken. Snijd het brood in blokjes van 1 cm en doe ze in een grote kom. Een scheutje olijfolie, peper en zout erbij, en ze kunnen de oven in! Leg ze op een grote bakplaat en bak de croutons zo’n 25 minuten op 160ºC. Lekker in salade of soep.

Bananen over? Maak bananenbrood
Gele bananen kunnen binnen een mum van tijd bruin worden. Dit kun je voorkomen door ze in de koelkast te bewaren. Hierdoor stopt het rijpingsproces van de banaan, en blijven ze langer goed. Heb je toch overrijpe bananen over? Gebruik ze in bananenbrood of doe er eentje in een smoothie.

Recept voor bananenbrood

Yoghurt over? Maak frozen yogurt 
Yoghurt die (bijna) over de datum is, mix je in de blender met (overrijp) fruit en twee scheppen suiker. Giet in een bakje en vries in. Je kunt frozen yoghurt na 12 uur vriezen eten. Wil je het langer bewaren? Prima natuurlijk, maar let er dan wel op dat het eerst nog eventjes moet ontdooien voordat je je tanden erin kunt zetten.

Meer tips om voedselverspilling tegen te gaan lees je deze week in Vriendin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen