Placeholder

Braziliaanse biefstuk

Biefstuk, maar dan anders!

Biefstuk, maar dan anders!

Hoofdgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el limoensap
  • 1 teen knoflook
  • 2 biefstukken van ca. 150 g elk
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 1 el rode wijn azijn
  • mespunt chilipoeder

Aan de slag!

  1. Klop voor de marinade de olijfolie en het limoensap door elkaar
  2. Breng op smaak met zout en peper en pers de knoflook erboven uit
  3. Leg de biefstukken op een plat bord, sprenkel het mengsel erover en laat ze afgedekt in de koelkast enkele uren marineren
  4. Snijd voor de salsa de paprika, ui en tomaat in blokjes
  5. Meng ze door elkaar met de azijn en breng op smaak met chilipoeder en vlak voor het serveren met zout
  6. Verwarm een grillpan voor tot die heel heet is
  7. Haal de biefstukken uit de marinade en dep ze droog
  8. Bestrijk ze met wat olie en rooster ze in ca. 5 minuten bruin
  9. Serveer met de salsa
     

Probeer dit in de zomer ook eens op de barbeque!

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.