Placeholder

Bolletjes gevuld met kippenragout

Probeer deze ‘gouwe ouwe’ in z’n nieuwe jasje.

Probeer deze ‘gouwe ouwe’ in z’n nieuwe jasje.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappen:

  • 60 g boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 50 g bloem
  • 500 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 125 ml slagroom
  • 3 el witte wijn
  • 1 el fijngehakte verse dragon of 2 tl gedroogde dragon
  • 4 harde bruine bolletjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC
  2. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit het sjalotje
  3. Voeg de blokjes kip toe en bak ze 4-5 minuten
  4. Meng er de prei door en bak alles nog 3 minuten
  5. Breng op smaak met zout en peper
  6. Zet even apart
  7. Smelt in een andere pan de rest van de boter, voeg al roerend de bloem toe en bak deze kort mee
  8. Schenk scheutje voor scheutje en al roerend de bouillon erbij
  9. Klop het mengsel met een garde goed door tot de klontjes zijn verdwenen
  10. Voeg de slagroom, wijn en dragon toe
  11. Roer goed door en voeg zout en peper naar smaak toe
  12. Schep het kipmengsel in de saus en laat alles een paar minuten zacht sudderen tot de ragout een mooie dikte heeft
  13. Snijd intussen de bovenkantjes van de bolletjes (het kapje) en hol de broodjes uit
  14. Verwarm de broodbakjes plus deksel 3-4 minuten in de oven
  15. Verdeel de kippenragout over de bolletjes en zet het dekseltje erop. Lekker met gestoomde broccoli of een groene salade.

 

Recept: Femke de Winter. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk.