Bolletjes gevuld met kippenragout
4 augustus 2011
Probeer deze ‘gouwe ouwe’ in z’n nieuwe jasje.
Probeer deze ‘gouwe ouwe’ in z’n nieuwe jasje.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappen:
- 60 g boter
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 1 prei, in dunne ringen
- 50 g bloem
- 500 ml kippenbouillon (van tablet)
- 125 ml slagroom
- 3 el witte wijn
- 1 el fijngehakte verse dragon of 2 tl gedroogde dragon
- 4 harde bruine bolletjes
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175ºC
- Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit het sjalotje
- Voeg de blokjes kip toe en bak ze 4-5 minuten
- Meng er de prei door en bak alles nog 3 minuten
- Breng op smaak met zout en peper
- Zet even apart
- Smelt in een andere pan de rest van de boter, voeg al roerend de bloem toe en bak deze kort mee
- Schenk scheutje voor scheutje en al roerend de bouillon erbij
- Klop het mengsel met een garde goed door tot de klontjes zijn verdwenen
- Voeg de slagroom, wijn en dragon toe
- Roer goed door en voeg zout en peper naar smaak toe
- Schep het kipmengsel in de saus en laat alles een paar minuten zacht sudderen tot de ragout een mooie dikte heeft
- Snijd intussen de bovenkantjes van de bolletjes (het kapje) en hol de broodjes uit
- Verwarm de broodbakjes plus deksel 3-4 minuten in de oven
- Verdeel de kippenragout over de bolletjes en zet het dekseltje erop. Lekker met gestoomde broccoli of een groene salade.
Recept: Femke de Winter. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk.