Placeholder

Bak een rabarbercake

Vriendin legt uit hoe je een heerlijke rabarbercake met amandelen maakt.

Vriendin legt uit hoe je een heerlijke rabarbercake met amandelen maakt.

Het rabarberseizoen is na deze maand alweer voorbij, dus geniet er nog even van. Met rabarber kun je allerlei heerlijks maken. Bijvoorbeeld siroop (voor een kleurrijk zomerdrankje), compote (lekker in de yoghurt of bij hartige koffie of als nagerecht) of cake (bij de koffie of als nagerecht).

Cake voor 8-10 personen.

Benodigdheden:

  • 400 g rabarber
  • 150 g blanke amandelen
  • 225 g zachte boter
  • 225 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 g bloem
  • geklopte slagroom, om erbij te serveren

Extra: bakpapier, keukenmachine, mixer, ingevet rond cakeblik (24 cm doorsnee, geen springvorm).

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Beleg de ingevette bodem van de vorm met bakpapier.
  3. Snijd de rabarber in stukjes van ca. 2 cm.
  4. Maal in een keukenmachine de amandelen zo fijn mogelijk.
  5. Klop in een kom met een mixer de boter met 200 g suiker romig.
  6. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot al het ei is opgenomen.
  7. Meng er amandelen, bloem en een mespunt zout door.
  8. Schep het beslag in de vorm.
  9. Verdeel er de rabarber over en duw de stukjes een beetje in het beslag.
  10. Strooi de rest van de suiker over de rabarber.
  11. Bak de cake in het midden van de oven in 40-50 minuten gaar.
  12. Snijd in punten en dien op met geklopte slagroom.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus ca. 50 minuten bakken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar, Zara home.