Placeholder

Bagel met avocado-dillecrème en zalm

Als je geen bagels kunt krijgen, kan dit natuurlijk ook prima op een ander lekker broodje. De zalm met dille en avocado is een supercombi.

Als je geen bagels kunt krijgen, kan dit natuurlijk ook prima op een ander lekker broodje. De zalm met dille en avocado is een supercombi.

Ontbijt- of lunchgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

• 2 kleine rijpe avocado’s, geschild en pit verwijderd

• 2 el fijngehakte dille

• 1 el citroensap

• 4 bagels

• 100 g gerookte zalm

• 1 doosje tuinkers

• 1 citroen, in partjes

Aan de slag!

* Snijd de avocado’s in blokjes * Prak in een kom met een vork de avocado met de dille en het citroensap fijn * Breng op smaak met zout en peper * Snijd de bagels open en bestrijk de onderste helften royaal met de avocadocrème * Leg er de plakjes zalm op * Knip de tuinkers van het bedje en verdeel over de bagels * Bestrooi met versgemalen peper en leg de andere bagelhelften er weer op * Serveer met partjes citroen.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Ikea, Klevering, Nijhof en Studio bazar.