Placeholder

Appel-peer crumble met steranijs

Appel-peer crumble met steranijs voor 4 personen.

Appel-peer crumble met steranijs voor 4 personen.

Nagerecht.

Boodschappenlijstje:

250 g appels

250 g stevige peren

5 stuks steranijs

100 g bloem

50 g suiker

75 g koude boter, in blokjes

Extra: vijzel, 4 eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet.

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200°C * Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes * Maal in een vijzel 1 steranijs fijn * Meng de blokjes fruit met de fijngemalen steranijs * Verdeel het fruit over de ovenschaaltjes en leg in elk schaaltje een hele steranijs * Meng de bloem met de suiker in een kom * Kneed met je vingers de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat * Verdeel het kruimeldeeg over de schaaltjes * Bak de toetjes 25-30 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin * Lekker met vanille-ijs of geklopte slagroom.

Bereidingstijd: 10-15 minuten, plus 25-30 minuten bakken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bij de dames, Ikea, Nijhof, Studio bazar.