Aardappels uit de oven omhuld met een rozemarijn-kaaslaagje

Aardappels uit de oven omhuld met een rozemarijn-kaaslaagje

Een bijgerecht die gegarandeerd in de smaak valt.

Een bijgerecht die gegarandeerd in de smaak valt.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

750 g vastkokende aardappels

2 el olijfolie

1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt

75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas

4 ongepelde tenen knoflook

Extra: bakpapier

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 225°C * Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in stukken van ca. 4 cm * Kook de aardappels in een pan met water 3 minuten voor * Giet ze af en laat ze even uitdampen * Bekleed een bakplaat met bakpapier * Verdeel er de aardappels over * Meng er dan de olijfolie, rozemarijn en Parmezaanse kaas door – zorg dat de aardappels goed met de kaas zijn bedekt * Leg de tenen knoflook ertussen * Schuif de aardappels in de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar, goudbruin en knapperig – keer ze halverwege een keer om * Knijp aan tafel de gepofte knoflooktenen over de aardappels uit * Lekker bij gebakken biefstuk of een karbonade.

Bereidingstijd: 10 minuten, plus 30 minuten oventijd.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof, Ikea en Zara home.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe eet jij aardappels het liefst?

  • Anoniem
    Anoniem
    Recht toe, recht aan gekookt. Zo hoort een aardappel te smaken.
    Beantwoorden
  • Janique
    Janique
    Verschillend: Gekookt, of gebakken, of aardappel anders...
    Beantwoorden
  • Janique
    Janique
    Verschillend: Gekookt, of gebakken, of aardappel anders...
    Beantwoorden
  • Janique
    Janique
    Verschillend: Gekookt, of gebakken, of aardappel anders...
    Beantwoorden
  • Kelebek
    Kelebek
    Op alle mogelijke manieren: gekookt met zout, gekookt met laurierblad, gebakken, kruiden en dan bakken, poffen in de oven, lange stukken in de frituurpan, gepureerd, gepureerd met creme fraiche en lente-ui...enz...:D
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen