Placeholder

Aardappels uit de oven omhuld met een rozemarijn-kaaslaagje

Een bijgerecht die gegarandeerd in de smaak valt.

Een bijgerecht die gegarandeerd in de smaak valt.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

750 g vastkokende aardappels

2 el olijfolie

1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt

75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas

4 ongepelde tenen knoflook

Extra: bakpapier

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 225°C * Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in stukken van ca. 4 cm * Kook de aardappels in een pan met water 3 minuten voor * Giet ze af en laat ze even uitdampen * Bekleed een bakplaat met bakpapier * Verdeel er de aardappels over * Meng er dan de olijfolie, rozemarijn en Parmezaanse kaas door – zorg dat de aardappels goed met de kaas zijn bedekt * Leg de tenen knoflook ertussen * Schuif de aardappels in de oven en bak ze in ca. 30 minuten gaar, goudbruin en knapperig – keer ze halverwege een keer om * Knijp aan tafel de gepofte knoflooktenen over de aardappels uit * Lekker bij gebakken biefstuk of een karbonade.

Bereidingstijd: 10 minuten, plus 30 minuten oventijd.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio bazar, Nijhof, Ikea en Zara home.