Persoonlijke verhalen

Vriendin 6: Ruzie over een erfenis houdt Aukje en haar zus al vijf jaar uit elkaar

“Ik mis mijn zus, maar durf de eerste stap niet te zetten”

Al vijf jaar lang heef Aukje (40) ruzie met haar zus Aafke (46). Hoewel de ruzie haar eigen schuld is, durft Aukje toch niet de eerste stap te zetten om het weer goed te maken. “Ze doet vast de deur niet meer voor me open.”

Aukje: “Een foeilelijke Friese stoelklok. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar om een antieke eiken klok met gouden elementen heb ik nu al vijf jaar ruzie met mijn zus Aafke. Achteraf kan ik me wel voor mijn kop slaan dat ik me zo heb laten meeslepen door mijn man, en me zo druk heb gemaakt over het verdelen van de erfenis van mijn moeder. En dan met name om een klok die ik lelijk vond, maar waarvan ik wel wist dat hij voor Aafke grote emotionele waarde had. Het geld was fijn, maar het heeft me meer gekost dan me lief is: de warme band met mijn zus. Bovendien mijn enig overgebleven familielid.”

Lees het hele verhaal van Aukje in Vriendin 6 en praat mee op het forum.

 

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Is de band met jouw zus of broer ook verbroken (geweest) om iets heel stoms?

Nee

Waarom stuurt Aukje haar zus geen brief of email ? Je hoeft niet gelijk voor elkaars deur te staan. In een brief of email kun je je excuses maken waardoor het makkelijker wordt om weer contact te zoeken.

Nee

Niet om iets stoms maar onze band zal nooit meer hersteld worden. Daarvoor is er teveel gebeurd. Heb er geen spijt van.

Instagram