Sylvia: ‘Ook al kon het eigenlijk niet, ik biechtte aan hem mijn gevoelens op’

Verliefd worden op de vader van een leerling. Dat gebeurde Sylvia (39). Maar wat doe je met zulke gevoelens? “Het kon niet, het mocht niet.”

Kriebels

Sylvia (39): “Het kon niet, het mocht niet. Als lerares kun je niet vallen voor de vader van een leerling, dat is een ongeschreven regel. Dus probeerde ik de kriebels die ik iedere keer voelde als die ene vader zijn zoon bij mij in de klas bracht te negeren. Ik probeerde niet te denken aan zijn brede lach, zijn altijd warrige haar, de manier waarop hij me aankeek.”

Opgebiecht

“Ik dacht namelijk weleens dat dat iets te lang en iets te intens was voor ‘gewoon’ ouderleerkrachtcontact, maar die gedachte stopte ik weg, omdat ik vond dat het niet hoorde. Tot de dag dat hij meeging op schoolreis. De hele dag waren we in elkaars buurt. Aan het einde van de middag hielp hij me nog even met opruimen, zijn zoon was al opgehaald door zijn moeder. Er hing een enorme spanning tussen ons. En toen kon ik het niet meer voor me houden. ‘Ik denk dat ik je leuk vind’, zei ik.”

Lees ook: Marlies koos voor haar verboden liefde: ‘We leken goede vrienden’

Goede keuze

“Meteen had ik een beetje spijt. Wat als hij niks voor mij voelde? Mijn hart maakte dan ook echt een sprongetje toen hij zei dat hij mij ook heel leuk vond. En eindelijk kon ik denken: jammer dan dat het niet hoort, deze man maakt mij blij. Binnen een paar weken was wel duidelijk dat het serieus was tussen ons en ben ik met mijn directeur gaan praten. Die was alleen maar blij voor me. Nu, acht jaar, een bruiloft en twee dochters later, ben ik nog steeds héél blij dat ik hem die middag mijn geheim heb opgebiecht.”

Lees ook: Veronique: ‘Mijn zoontje zag me zoenen met zijn meester’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen