Persoonlijke verhalen

Marlies koos voor haar verboden liefde: ‘We leken goede vrienden’

Vijf jaar geleden werd Marlies (42) verliefd op Rogier (44). Een verboden liefde, want Rogier had net als zij een relatie. “Ik heb vreemdgaan altijd veroordeeld, heb mijn verliefdheid zo vaak vervloekt. Maar tegen het gevoel dat ik voor Rogier kreeg, kon ik niet op.”

“Zo’n tien jaar geleden gingen Jules en ik in een leuke, jonge wijk wonen, waar we ons al snel enorm thuis voelden. In de straat ontmoetten we leuke stellen met wie we een goed contact kregen, en verderop in de wijk leerden we via het kinderdagverblijf en de school van de kinderen gezellige mensen kennen. Er ontstond een vriendengroep van zo’n acht stellen. De mannen stonden gezamenlijk langs de lijn bij het voetbal, er werd regelmatig met z’n allen geborreld en als er een feest in het dorp was, kwamen we elkaar ook altijd tegen. Met de één was ik closer dan met de ander, maar met vrijwel iedereen voelde het goed.”

Nieuwe buren

“We gingen al een tijd met deze groep om, toen er door onze directe buurvrouw een nieuw stel werd geïntroduceerd: Rogier en Shirley. Ze hadden net als wij een zoon en een dochter, en ook nog eens van dezelfde leeftijd, dus we hadden meer dan voldoende gesprekstof. Rogier viel me meteen op. Hij zat vol goede verhalen, was heel ondernemend en had een geweldige schaterlach. Shirley leek me heel aardig. Een rustige vrouw, een stuk introverter dan haar man.

Al na die eerste ontmoeting merkte ik dat ik meer aan Rogier dacht dan zou moeten. Ik schrok daarvan, hoewel ik het niet meteen bestempelde als een verliefd gevoel. Ik heb mezelf streng toegesproken. Allereerst zei ik dat ik er niet van moest schrikken; dit overkwam iedereen weleens. En ten tweede drukte ik mezelf op het hart dat het de nieuwigheid was; het zou wel overwaaien.”

Lees ook: Bianca werd verliefd op haar ex: ‘Gelukkig gaf hij me een kans’

Buurtfeest

“Nou, dat deed het dus niet. Kort na die eerste ontmoeting hadden we een buurtfeest. Normaal gesproken doe ik ook altijd wel mijn best als we ergens heen gaan, maar dit keer had ik speciaal voor de gelegenheid een leuk jurkje gekocht. Ook aan mijn haar en make-up besteedde ik meer tijd dan anders. Ik weet nog dat Jules me voordat we vertrokken naar zich toe trok met de woorden: ‘Dit kan weleens een korte nacht worden…’ Hij vond dat ik er sexy uitzag.

Het buurtfeest was enorm gezellig. Er werd behoorlijk wat gedronken en naarmate de avond vorderde, werd de sfeer steeds losser. Rogier en ik spraken elkaar meerdere keren, en dat voelde heel vertrouwd en goed. Ik hield hem de hele avond zo onopvallend mogelijk in de gaten en steeds zag ik dat hij ook mijn kant op keek. Dat streelde mijn ego.

Ik was op dat moment al negen jaar met Jules getrouwd, de spanning was bij ons ver te zoeken. Ik kende elk deel van zijn lichaam, kon elke move voorspellen en keek er niet meer van op als hij zei dat ik er lekker uitzag. Ons huwelijk was goed, we hadden zelden ruzie. Maar het was ook wel gezapig. Er was weinig ruimte voor spontaniteit, we hadden zelden echt goede gesprekken en we leefden vooral voor de kinderen had ik weleens het idee. Toch zou ik mezelf op dat moment absoluut het stempel ‘gelukkig’ hebben gegeven. Mijn zus lag rond die tijd in een vechtscheiding, en ik maakte van dichtbij mee wat een ellende dat was. Ik was blij dat het bij mij en Jules zo lekker rustig was.

Toen die bewuste avond de wijn op was, riep ik dat ik thuis wel even wat ging halen. Rogier hoorde dat en veerde op. ‘Ik loop even met je mee, dan kan ik zien wat jullie met de vliering gedaan hebben.’ Jules stak zijn duim op. Hij had Rogier kort daarvoor over onze kleine verbouwing verteld en Rogier was blijkbaar ook wel geïnteresseerd in wat extra bergruimte.

Getrouwde Wendy chat met andere mannen: ‘Hun complimenten zijn vleiend’

Samen liepen we weg van het feestgedruis en ik voelde een enorme kriebel in mijn buik opkomen. Van de zenuwen ratelde ik aan één stuk door. En toen ik thuis wat flessen aan Rogier gaf, keek hij mij net te lang aan. ‘Als ik jou toch eens eerder was tegengekomen…’, zei hij met een veelbetekenende blik. Ik reageerde als een puber, ongemakkelijk giechelend. ‘Doe normaal’, zei ik alleen maar.”

Verboden liefde

“De volgende ochtend moest ik meteen aan Rogiers woorden denken. Was het de wijn geweest? Had ik het niet goed begrepen? Ik merkte aan mijn permanente staat van opwinding dat ik verliefd was. Naarstig zocht ik naar een mogelijkheid om Rogier alleen te spreken of te zien, maar hij was me voor. Hij appte me. Of ik de naam van de aannemer wilde doorgeven. En daarmee was het hek van de dam. De berichten vlogen over en weer. De aannemer was een dekmantel geweest, hij wilde mij gewoon spreken net zoals ik hem wilde spreken. We vroegen elkaar het hemd van het lijf en onze gesprekken werden steeds intiemer. Ik zette een slot op mijn telefoon, zogenaamd voor de kinderen. Ik wilde vooral voorkomen dat Jules de berichten van Rogier las. We planden avondjes samen met onze gezinnen, alleen maar om elkaar te zien. Of we gingen met z’n alleen naar de dierentuin. We leken goede vrienden, maar er speelde veel meer.

Het heeft een paar maanden geduurd voordat we voor het eerst stiekem afspraken. Dat is misschien wel het spannendste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan. Misselijk van de zenuwen reed ik naar het bos waar we elkaar zouden ontmoeten. Ik voelde me zo ontzettend schuldig naar Jules toe, maar tegelijkertijd knalde ik uit elkaar van de adrenaline. Die dag zoenden Rogier en ik voor het eerst. Ik was officieel vreemdgegaan.”

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram