strandblunders

Lezeressen vertellen: ‘Dit is mijn grootste strandblunder’

Doorschijnende bikini’s, valpartijen en iets te fanatieke potjes beachball: lezeressen vertellen over die ene keer dat ze het liefst door het zand wilden zakken.

Doorschijnende bikini’s, valpartijen en iets te fanatieke potjes beachball: lezeressen vertellen over die ene keer dat ze het liefst door het zand wilden zakken.

Lekkere Fransman, toch?

Simone: “Ik was met een vriendin op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Veel meer dan naar het strand gaan deden we die vakantie niet, en dat had een goede reden. Er liep namelijk een ontzettend aantrekkelijke jongen achter zo’n strandkar met ijsjes. ‘Beignets, glaces, chouchous…’ Wat was dat een  lekker ding! Dagelijks bestelden we er iets en maakten we een praatje in ons gebrekkige Frans. Als we op onze beurt moesten wachten, stonden we samen vaak uitgebreid te kletsen over hoe leuk hij was en wat we wel met hem zouden willen doen. Verder dan wat onhandig sjansen kwam het helaas niet.

Op onze laatste stranddag wilde ik hem gedag gaan zeggen. Hij stond net zo sexy als altijd te praten met een klant. Toen ik dichterbij kwam, ving ik een flard van het gesprek op… in het Nederlands! Bleek hij een Franstalige Belg te zijn die onze pikante gesprekken dus al die tijd heeft kunnen volgen. Gelukkig was het onze laatste dag en hoefde ik hem daarna nooit meer onder ogen te komen.”

Lees ook: Lezeressen vertellen: 9x de allergênantste sportblunders

Kopje onder

Monique: “Het was een van de eerste mooie dagen van het jaar en toevallig had ik vrij, dus hup, naar het strand. Ik sprak af met een vriendin, zodat onze peuters lekker in het zand konden spelen en wij op het terras een wijntje konden drinken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik instrueerde Sam waar hij wel en niet mocht komen (wel op het strand, niet bij het water of op de pier) en ging aan de rand van het terras zitten,  zodat ik een oogje in het zeil kon houden. Midden in een  gesprek kwam Sam kletsnat en vooral hard brullend het terras op lopen. Mijn eerste reactie was boos tegen hem tekeergaan: ‘Wat heb je nou weer gedaan?!’Waardoor hij natuurlijk nog harder moest huilen en erger nog, de man die achter hem stond bijna moest schreeuwen om boven hem uit te komen: ‘Mevrouw, ik heb uw kind net uit het water gevist terwijl hij kopje onder ging, misschien moet u hem even troosten. En voortaan wat beter opletten!’ Het hele terras was getuige van deze scène…”

Lees ook: Lezeressen vertellen: ‘Dit was mijn ergste campingblunder’

In Vriendin 29 lees je meer strandblunders.

Wat is jouw ergste strandblunder?

Tekst Ghislaine van Welden. Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen