Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: 9x de allergênantste sportblunders

We blunderen wat af, óók tijdens het sporten. Dat kan tot hilarische taferelen leiden. Deze lezeressen vertellen je over hun sportieve dieptepunt. Span je lachspieren maar vast aan.

‘Ik was van voor naar achter uit mijn broek gescheurd’

Marieke (29): “Ik train racepaarden, en op een dag was ik met het team aan het rijden toen het paard naast mij vervelend begon te doen. Ik grapte nog dat de ruiter zich goed moest vasthouden, toen een seconde later mijn paard plotseling stopte en ik er over de kop vanaf vloog. Ik kwam op mijn stuitje terecht en moest even een minuut bijkomen. Toen kreeg ik pas door dat mijn complete team, toevallig alleen maar mannen, stond te lachen. Ik bleek door de val van voor naar achter volledig uit mijn broek gescheurd te zijn. En om het nog even wat erger te maken… uitgerekend die dag had ik een knalroze onderbroek aan, met pinguïns erop. Ik ben weer snel opgestapt, maar durfde niet meer voorop te rijden. Toen we van paard gingen wisselen, heb ik snel een andere broek aangetrokken.”

‘Van pure schrik beet ik mijn tong door’

Merle (20): “Ik hockeyde in Meisjes A1 en mocht voor de tweede keer met Dames 1 meedoen. Ze hadden twee wedstrijden ergens ver weg en ik vond het hele gebeuren superspannend, zo als broekie met de meer ervaren meiden mee. Tijdens de tweede wedstrijd ging er aan het eind van de eerste helft iets mis. We hadden nog maar twee minuten tijd te gaan en mijn bitje zat vervelend, omdat ik een droge mond had. Ik besloot het uit te doen omdat we nog zo kort te gaan hadden. Dat bleek een behoorlijk verkeerde beslissing. Ik kreeg een opspringende bal tegen mijn kin, wat natuurlijk al vrij pijnlijk was, maar van pure schrik beet ik mijn tong door. Als ik heel geconcentreerd ben, heb ik mijn tong vaak tussen mijn tanden, en dat was ook nu het geval. Ik moest wel vier keer gehecht worden omdat hechtingen in een tong niet blijven zitten. Twee weken lang kon ik alleen maar vloeibaar voedsel eten en niet meer dan wat onverstaanbare geluiden uitkramen.”

‘Ik voelde me steeds ongemakkelijker en had veel bekijks’

‘Daar stond ik, met alleen een handdoekje om’

Helena (37): “Na het sporten in de sportschool besloot ik even lekker te ontspannen in de sauna. Ik kleedde me uit in de kleedkamer en sloeg een handdoek om. Mijn spullen deed ik in het kluisje. In de douche gebeurde het: ik legde het sleuteltje van het hangslot op een richeltje, maar het viel en stuiterde zo via de grond in het afvoerputje. Paniek! Ik had niets dan een handdoekje om deze zaak op te lossen. Dus daar ging ik, dwars door de sportschool waar iedereen druk bezig was, richting de balie. Conciërge Hans werd erbij geroepen, die ook nog even op zich liet wachten. Ik voelde me steeds ongemakkelijker en had veel bekijks. Hans heeft geprobeerd met een omgebogen kleerhanger het sleuteltje uit de afvoer te vissen, maar dat mislukte. Uiteindelijk kwam er een dikke betonschaar aan te pas om het slot van het kluisje door te knippen. Ik kon me weer aankleden! En een nieuw hangslot kopen…”

Lees de andere verhalen in Vriendin 39.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel