Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Dit was mijn ergste campingblunder’

Er wordt wat afgestunteld op campings. Dat bleek wel toen we jullie vroegen je grootste blunder te vertellen. Hoe genant ook, je kunt er maar beter gewoon heel hard om lachen. Het is tenslotte vakantie.

Vrieskou in juni
Rianne (33): “Een paar jaar geleden was ik samen met een vriendin naar Pinkpop en we zouden er blijven slapen in een tent. Het was half juni en al weken superlekker weer, dus we zagen geen enkel probleem in een paar nachtjes kamperen. Maar uitgerekend dát weekend vond het universum het nodig om vorst aan de grond te regelen. Daar waren mijn vriendin en ik dus totaal niet op berekend! We hebben zo ongeveer alle kleren die we hadden meegenomen over elkaar heen aangetrokken en lagen nog steeds te rillen van de kou. We hebben die nacht amper geslapen. De volgende dag hoopten we weer een beetje op te warmen onder de douche, maar ook dat viel vies tegen: er stond een wachtrij van twee uur! En die douche was niet warm, maar lauw… Het zat ons niet mee.”

Vooruit, de laatste dan
Marjolein (40): “Elk jaar bega ik dezelfde blunder: de laatste avond voor vertrek kijk ik steevast iets te diep in het glaasje. Dan is het nog zo gezellig en wil ik het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden. Met als gevolg dat ik volgende ochtend ontzettend beroerd ben, compleet met overgeven en al. Ik kan namelijk totaal niet tegen alcohol. Niet zo handig getimed natuurlijk als je een paar uur later de boel moet hebben opgeruimd en ingepakt. Ik help wel mee, maar heel langzaam en absoluut niet efficiënt, omdat mijn lijf niet meewerkt.

‘Wederom moest ik de kampeerspullen opruimen met een megakater’

Elk jaar neem ik me voor het anders te doen, maar die laatste avond knalt het toch steeds weer op vertrouwde wijze en schenk ik mezelf toch weer dat wijntje te veel in. We hebben de caravan inmiddels verkocht, maar laatst huurden we weer eens een stacaravan en was het weer raak, de laatste avond. Wederom moest ik de kampeerspullen opruimen met een megakater. Het wordt de hoogste tijd dat ik er een keer lering uit trek.”

Welk gat?
Henriëtte (34): “Ik was zestien en ging voor het eerst kamperen. Mijn vader had me nog geattendeerd op de rare wc’s in Frankrijk: een gat in de grond. Die heb ik nooit gezien. Toen ik mijn vader achteraf vertelde van welke wc op de camping ik wel gebruik had gemaakt, moest hij vreselijk lachen. Ik was boven de stortbak voor de chemisch toiletten van caravans gaan hangen!”

Spetterende entree
Brigiet (43): “Twee jaar geleden, tijdens het opzetten van de tent in Frankrijk, tikte mijn man met een haring de waterleiding per ongeluk door. Daar zaten we, net aangekomen, midden in een fontein! De klusjesman kon de hoofdkraan niet vinden, waardoor het wel een uur heeft geduurd voordat de zaak werd opgelost. De campingeigenaar was op z’n zachtst gezegd ‘not amused’. We hadden door deze actie heel wat bekijks en een, letterlijk, spetterende entree.”

Lees de andere blunders in Vriendin 32.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Rianne van Asten

Wij hebben zelf nog niet zo geblunderd maar hilarieteit toen tegenover ons n caravan kwam die voor t eerst kampeerde
Heel de voortent binnenstenste buiten opgezet en er pas achter komen als je met de gordijntjes naar buiten komt en ze doodgemoederd aan de buitenzijde over de roetjes schuift!

Beantwoorden