vrouw slapen bh

Sophie: ‘Ik ging vreemd met de man van mijn beste vriendin’

Al jaren hing er een seksuele spanning tussen Sophie (36) en Leon (40), de man van haar beste vriendin. Op een avond was daar ineens, als een bom die ontplofte, de ontlading. “Waarom ben ik zo dom geweest?”

Sophie: “Barbara en ik leerden elkaar zo’n tien jaar geleden kennen via onze mannen. Haar Leon en mijn Matthijs zijn vrienden. Ik kende Leon al van vroeger. Na een wilde carnavalsavond zijn we ooit met elkaar in bed beland. We waren op dat moment jong en vrijgezel en de regels liggen rond carnaval net iets anders; alles mag zo ongeveer. Leon was heel leuk, maar absoluut niet mijn type. Dus bij die ene nacht bleef het. Het was goede seks, meer niet. Over onze nacht samen zijn we altijd open geweest. Het was toch al gebeurd; dan konden we het onze partners net zo goed vertellen. Barbara ging er heel relaxed mee om. En Matthijs wist het al langer, al voordat wij een relatie kregen. Hij maakte er ook nooit een punt van. Het was gewoon geen issue eigenlijk, het was iets uit het verleden. Mijn relatie met Matthijs was supergoed. En Barbara en Leon maakten ook een gelukkige indruk.”

Gevoelig voor complimentjes

“Met Barbara kon ik over alles praten, merkte ik al snel nadat ik haar ontmoette. Ik vertrouwde haar van alles toe en zij mij. We werden beste vriendinnen. Die eerste jaren zagen we elkaar regelmatig. Barbara en ik spraken veel met z’n tweetjes af, maar we gingen ook met de mannen erbij vaak een hapje eten of een terrasje pakken of de kroeg in. Zolang iedereen broodnuchter was en we met z’n vieren bij elkaar waren, was er niet veel aan de hand. Maar zodra er wat drankjes waren gedronken, de sfeer wat losser werd en Leon en ik een moment samen hadden, ging het mis. Dan maakte Leon toespelingen op die ene nacht. Of hij zei bijvoorbeeld dat ik er lekker uitzag en mooie borsten had. Ik geef het eerlijk toe: ik ben daar gevoelig voor. Matthijs gaf mij ook complimentjes, maar als je die bevestiging ook van een andere man krijgt, is dat toch fijn. Ik was wel gecharmeerd van Leons aandacht, ook al wist ik dat het niet oké was, wat hij zei. 

Tussen mij en Leon hing een seksuele lading. We keken elkaar bewust net iets te lang in de ogen, bijvoorbeeld. En er kwam altijd wel een moment op de avond waarop we even samen waren en de spanning met woorden bevestigd werd. Matthijs en Barbara hadden dat allebei niet door, dat weet ik zeker. Het ging heel onopvallend, het was ook niet zo dat we voortdurend met elkaar aan het flirten waren. De momenten waarop het wel gebeurde, werden heel zorgvuldig door Leon gekozen. Lange tijd bleef het bij die kleine momenten als we bij elkaar waren. Tussendoor zochten we geen contact. We appten of belden elkaar niet, het was dus zeker niet zo dat er op de achtergrond een nieuwe relatie opbloeide. Het was puur een lichamelijk iets tussen ons. En iets wat waarschijnlijk nooit had bestaan als we niet in een ver verleden een keer het bed hadden gedeeld.”

Feestbeest

“Met een man als Leon zou ik nooit een relatie aan kunnen gaan. Hij is heel achterdochtig; zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten zeg ik weleens. Hij kan ontzettend jaloers zijn. Daarnaast is hij ook echt een feestbeest; vrijwel elk weekend is hij dronken. Af en toe een gezellig wijntje drinken vind ik prima, maar bij Leon is het wel heel vaak héél erg gezellig. Daarnaast is hij vrij klein en iel. Een man moet voor mij groot en lang zijn, wil ik echt voor hem vallen. Nee, het was puur en alleen de kick van de spanning, die ik toch zelf ook wel opzocht. Het ging om de gezamenlijke herinnering, waar we allebei blijkbaar maar wat graag even op terugkwamen.

Geen vooropgezet plan

“Vijf jaar geleden ging het mis. Ik moest die avond overwerken en met een klein groepje collega’s hebben we toen na afloop nog wat gedronken. Ik had Matthijs aan het einde van de middag al gebeld en gezegd dat het weleens een latertje kon worden. Hij moest de volgende dag vroeg op, dus ik adviseerde hem lekker te gaan slapen en niet op mij te wachten. Ik ging wel vaker wat drinken met collega’s, hij was dat wel van me gewend. Op dat moment had ik nog geen flauw idee van wat zich later die avond zou afspelen. In dat opzicht was het ook absoluut geen vooropgezet plan. Waar mijn collega’s en ik het normaal gesproken vaak behoorlijk laat maken, haakte de een na de ander deze avond vroegtijdig af. Om half elf was het wel gedaan met de gezelligheid. Ietwat teleurgesteld stapte ik op mijn fiets en reed naar huis. De weg die ik altijd neem, loopt door de straat waar Leon woont. Ik zag dat er bij hem nog licht brandde en remde. Ik twijfelde. Zou ik aanbellen? Ik wist dat Barbara er niet was, zij zat een paar dagen met haar moeder in Londen. Ik zette mijn fiets tegen het huis en drukte op de bel. Ik had wat gedronken en durfde het, mijn grenzen waren al wat vervaagd.

Lees ook: Vera is getrouwd en spreekt stiekem toch met andere mannen af

Hartstochtelijk zoenen

“Enkele seconden later deed Leon open, zichtbaar verbaasd. ‘Wat doe jij hier?’ vroeg hij. Zijn ogen kregen een stoute uitstraling. ‘Ik was vanavond met collega’s wat drinken, maar het feestje eindigde eerder dan gepland. En nu heb ik nog steeds zin in een wijntje. Heb jij nog een fles openstaan?’ Ik hoorde het mezelf zeggen en wist dat het mis zou gaan. Leon maakte een gebaar dat ik vooral binnen moest komen en met bonzend hart liep ik achter hem aan. We dronken een wijntje en kletsten heel kort over Barbara’s reisje naar Londen, over mijn werk. En toen maakte Leon de eerste toespeling. Hij zei dat ik er goed uitzag. Het verbaasde me niets dat het zo liep, maar ik wist even niet zo goed wat ik moest doen. Nu kon ik nog opstappen. Als ik zou blijven zitten, was er geen weg terug. 

Ik kreeg de tijd niet om er langer over na te denken. Leon kwam naast me zitten, pakte mijn glas uit mijn hand, zette het op tafel en trok me naar zich toe. Hij zoende me. En ik zoende terug. De spanning tussen ons ontlaadde zich als een bom die ontplofte. We trokken de kleren van elkaars lijf en bleven ondertussen hartstochtelijk zoenen. We hadden seks, op Leons bank. Op de bank van mijn beste vriendin, die er over een paar dagen weer zou zitten, mét hem. Tijdens de daad spookte Barbara voortdurend door mijn hoofd. Net als Matthijs. Waar waren we mee bezig? Wat deden we hen aan? Toch stopten we niet, we bleven met elkaar bezig. Na afloop kwam het besef pas echt hard bij me binnen: ik had seks gehad met de man van mijn beste vriendin. En ik had mijn eigen man bedrogen.

Enorm schuldgevoel

“‘Dit mag nooit, maar dan ook nooit naar buiten komen’, zei ik tegenLeon. Hij knikte. ‘Je hebt gelijk. Dit gaat alleen maar ellende opleveren. Dit moeten we mee ons graf in nemen.’ Hij zei het zo stellig, ik voelde dat hij het meende. ‘We gaan het ook nooit zeggen als er ruzie komt, hè?’ wilde ik voor de zekerheid nog weten. Leon pakte mijn handen. ‘Soof, dit blijft echt tussen ons. Ik beloof je dat met de hand op mijn hart.’ Ik ben niet lang meer gebleven. De spanning was weg, ik wilde naar huis. Niet veel later kroop ik naast Matthijs in bed, die diep in slaap was. Ik heb die nacht wel geslapen, maar heel onrustig. Steeds weer werd ik wakker. En steeds weer dacht ik aan wat ik had gedaan. Waarom was ik zo dom geweest? Waarom was ik niet gewoon naar huis gefietst? Ik heb nog heel lang last gehad van een schuldgevoel. Ik vond het moeilijk Matthijs recht in de ogen te kijken en vond het ook heftig om Barbara weer te zien. Geleidelijk werd het wat minder. Het schuldgevoel niet hoor, dat bleef. Maar ik dacht er wat minder vaak aan.

Seksuele toespelingen

“Twee jaar geleden zijn Leon en Barbara uit elkaar gegaan. Dat had niets met onze onbezonnen actie te maken, het houden van was op en zo wilden ze niet met elkaar door – een wederzijds besluit. Barbara is nog steeds mijn beste vriendin, ik zie haar wekelijks. Leon zie ik door de breuk een stuk minder. Het zou nu minder erg zijn als ik het Barbara vertel, denk ik. Toch doe ik het niet. Ik heb een afspraak met Leon gemaakt en als ik het Barbara vertel, is de kans aanwezig dat het bij Matthijs terechtkomt. Dat is het laatste wat ik wil. Ik wil niemand pijn doen, vooral Matthijs niet. Ik hou zo veel van hem, dat verdient hij niet. Als Leon en ik elkaar op een feestje of in het dorp tegenkomen, wil hij nog weleens een toespeling maken op wat er tussen ons is gebeurd. Daar word ik heel ongemakkelijk van, het vleit me niet meer zoals het dat destijds heeft gedaan. Ik reageer er niet meer op, maar Leon is een man die zich daar niet door laat tegenhouden. Hij flirt gewoon graag, zoekt met plezier de spanning op.

Nooit meer!

“Ik denk ook niet dat hij zo’n schuldgevoel heeft gehad als ik. Ik heb er echt heel veel spijt van dat dit is gebeurd. Doordat ik al tijdens de seks zo bezig was met Barbara en Matthijs heb ik er niet eens van genoten. En het heeft me na afloop heel wat zorgen en ellende bezorgd. Hoeveel aandacht een man mij in de toekomst ook geeft en hoe hoog de spanning ook oploopt: ik zal nooit meer de fout maken die ik met Leon heb gemaakt. Ik ga niet meer vreemd. En al helemaal niet met de man van mijn beste vriendin. Dat was een vreselijk domme actie.” 

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Anoniem
  Anouk -
  Jammer dat het steeds herhalingen zijn :(
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Sijg -
  Ben het helemaal met je eens meid!
  Beantwoorden