seks-calorieen

Vera is getrouwd en spreekt stiekem toch met andere mannen af

Vera (44) is getrouwd, maar toch zit ze sinds een jaar stiekem op Tinder. Ze heeft ook al twee keer met een man afgesproken. “Ik weet dat ik hartstikke fout bezig ben, maar het is zo heerlijk spannend.”

Vera: “Het begon als geintje. Een vrijgezelle vriendin van mij was ontzettend ‘into’ Tinder en ik vond het maar een interessant fenomeen, zo’n online vleeskeuring – want dat is het in feite wel. We zaten op een avond gezellig met z’n tweetjes in de kroeg, toen ze mij het hoe en wat liet zien. De rest van de avond hebben we samen mannen geswiped en ontzettend gelachen. Ik zag heel wat, voorzichtig gezegd, opmerkelijke types voorbijkomen. Mannen die poseren met een vis die ze net gevangen hebben. Of mannen die zich, overduidelijk beschonken, met een glas bier in hun handen presenteren. Maar ik zag ook zeker heel leuke mannen de revue passeren. ‘Waarom maak je niet ook een profiel aan, voor de fun?’ stelde mijn vriendin voor. Ik keek haar verbaasd aan. ‘Ben jij gek geworden, ik ben getrouwd!’ reageerde ik. Ze haalde haar schouders op. Ze zag met grote regelmaat getrouwde mannen voorbij komen, vertelde ze. Mannen die ze kende uit het dorp of vaders van vrienden van de kinderen. ‘Je hoeft toch niet meteen met zo’n man het bed in te duiken? Er zijn via Tinder al zat leuke vriendschappen ontstaan.’ Ze bracht het als iets heel onschuldigs. Ik heb niet heel lang getwijfeld: nog diezelfde avond maakte ik een profiel aan. Als iemand mij er ooit naar zou vragen, zou ik gewoon zeggen dat ik het uit nieuwsgierigheid deed, als geintje.”

Voorzichtig beginnen 

“Ik ben al zestien jaar getrouwd. Niek en ik hebben twee puberzonen van dertien en veertien en een prima leven samen. We zijn gek op elkaar, maar we zien elkaar alleen amper. Niek is internationaal vrachtwagenchauffeur en daardoor veel weg. Ik zit heel wat dagen in de week alleen en dat heb ik nooit leuk gevonden, daar ben ik eerlijk in. Ik heb graag reuring om me heen. Als ik ’s avonds alleen thuis ben, ben ik altijd met social media in de weer. Er is altijd wel iemand die wil whatsappen of iets leuks op Twitter te vertellen heeft. Ik zit ook meer dan goed voor me is op Facebook. Eindeloos scrollen door foto’s van anderen. Of op zoek naar oude klasgenoten. Tinder zou prima in dat rijtje ‘online vermaak’ passen, vond ik. En ik bleef maar tegen mezelf zeggen dat ik echt niet met iemand het bed in hoefde te duiken.

Ik begon voorzichtig. De meeste mannen keurde ik af. Iemand moest wel heel leuk overkomen, wilde hij mijn goedkeuring krijgen. Het mocht ook zeker niet een te mooie man zijn, want dan was het vast een fakeprofiel. Zo’n mooie man is toch allang bezet? Ik had een redelijk onherkenbare foto van mezelf gebruikt. Je zag mijn lange haar wel, maar ik droeg een zonnebril. Ik wilde mezelf bij de andere eventuele bekenden op Tinder niet volop in de kijker spelen. De eerste match die ik had, bleek drie keer niks te zijn. De man in kwestie stuurde alleen maar extreem oppervlakkige berichtjes en het was duidelijk dat hij maar op één ding uit was: seks. Ik heb het gesprek kort gehouden en vervolgens afgekapt. Het heeft daarna best een tijdje geduurd voordat ik opnieuw aan het tinderen sloeg. Die ene man bevestigde eigenlijk wat ik al vermoedde: seks is het enige waar het bij Tinder om draait.”

Jonge vent

“De gesprekken die ik daarna met diverse mannen voerde, waren gelukkig wel wat interessanter. Ik vertelde ze dat ik vaak alleen zat en daardoor wat aanspraak miste. Dat het zeker niet mijn bedoeling was om een nieuwe liefde te vinden op Tinder en dat seks ook mijn uitgangspunt niet was. Ik wilde gewoon wat gezellig kletsen – en dat mocht best een beetje spannend zijn. Zo ontstonden de eerste spannende gesprekken met Erwin. Hij was elf jaar jonger dan ik en na wat algemene vragen, wilde hij weten hoe ik er precies uitzag. Ik zei hem dat ik uit angst voor misbruik geen extra foto’s wilde sturen, maar omschreef mezelf wel tot in detail. Hij schreef dat ik klonk als zijn droomvrouw, uiterlijk dan. Het vleide mij enorm. Erwin schreef dat hij op wat oudere vrouwen viel. Vrouwen van zijn eigen leeftijd deden hem niets. 

De foto’s die hij op zijn profiel had staan, intrigeerden mij wel. Dit was inderdaad geen man van in de veertig, maar nog echt een jonge vent. Hij had een goed lijf en een mooie kop. Natuurlijk laat iedereen op zulke foto’s zich van zijn allerbeste kant zien, maar ook al zou het in werkelijkheid iets minder zijn allemaal, dan nog kreeg ik wel een goed gevoel bij hem. Hij wilde afspreken. Daar schrok ik van. Ik had Tinder absoluut niet geïnstalleerd om er met een andere man vandoor te gaan. Wat als ik verliefd zou worden? Wat als ik met hem in bed zou belanden, omdat ik me daartoe liet verleiden? Of wat als hij een volslagen gek bleek te zijn, die mij iets aan zou doen? Hoe zou ik dat allemaal ooit bij Niek recht kunnen praten? Ik hield de boot af. Ik heb het ook heel eerlijk tegen hem gezegd dat ik het niet wilde, omdat ik getrouwd was. Ik hoorde vervolgens niets meer van hem.” 

Plagerig en spannend

“Wekenlang liet ik Tinder voor wat het was. Toch bleef het in mijn hoofd zitten. Ik vroeg me af wat het over mijn relatie met Niek zei, dat ik zo genoot van aandacht van andere mannen. Ik ben altijd wel een flirt geweest. Ook als ik uitga, kan ik er echt een kick van krijgen als een andere man interesse in mij toont. En tijdens het boodschappen doen, wil ik ook nog weleens flirten met een leuke man. Maar ik doe er nooit iets mee. Een spannende blik, een knipoog; voor mij kan dat al meer dan genoeg zijn. Op een avond, Niek was weer eens onderweg en ik zou die hele week alleen zijn, opende ik de app weer. Ik had ’m zorgvuldig tussen allemaal andere onbelangrijke apps ergens achter in mijn telefoon verstopt. Ik heb dan wel een beveiligingscode op mijn telefoon zitten, maar ik moest er niet aan denken dat Niek er toch achter zou komen. De dagen die volgden, was ik regelmatig op Tinder te vinden. En weer was er een match. Ook dit keer met een jongere man, Robert, helemaal mijn type.

Onze gesprekken waren plagerig en spannend. Ik lag bijvoorbeeld een keer met hem te chatten terwijl ik in bad lag. Het leek hem wel wat om daarbij te liggen, stuurde hij. Ik raakte daar opgewonden van, van het idee dat een wildvreemde man op deze manier over mij dacht. Robert had een relatie, stuurde hij, maar zijn vriendin had nooit zin in seks. Ze hadden afgesproken dat hij zo nu en dan met een andere vrouw mocht afspreken. Een open relatie dus. Voordat ik het doorhad, tikte ik dat ik een soortgelijke afspraak met mijn man had. Ik wist dat ik een grens over ging. Niek en ik hadden helemaal geen open relatie. En de enige reden dat ik dit schreef, was omdat ik met Robert wilde afspreken.”

Lees ook: Ella (84) is verloofd met haar Tinder-liefde: ‘Hij ging gelijk mee naar huis’

Superspannend 

“Dat afspraakje kwam er een paar weken later. Het zou heel onschuldig zijn, had ik me voorgenomen. We zouden een drankje doen in een park. De kinderen waren uit logeren, Niek zat in het buitenland, we spraken af in zijn woonplaats waar ik niemand kende – mij zou niets gebeuren. Robert was ook in het echt heel erg leuk. We kletsten non-stop en ik zag aan zijn ogen dat hij meer wilde dan alleen maar praten. ‘Ik pas op de katten van een vriend van mij, hier even verderop. Ik heb de sleutel van zijn huis, wil je ze zien?’  Ik schoot in de lach. Ik had twee wijntjes op, de zon scheen, ik was supervrolijk en drukte mijn gedachten aan Niek weg. Dit was even mijn moment. Als Niek dit nooit te weten zou komen, zou er niets aan de hand zijn. Robert en ik hadden seks. Het was superspannend en totaal anders dan met Niek. 

Ik genoot er enorm van, maar werd na afloop wel overvallen door een extreem schuldgevoel. Ik was keihard vreemdgegaan en dat viel absoluut niet goed te praten. Ik heb Robert na die ene keer nooit meer gezien, dat wilde ik niet. Hij vond dat wel jammer volgens mij, maar ik trok het gewoon niet. Het heeft weken geduurd voordat ik me weer iets beter ging voelen. Wat ik gedaan had, was zo slecht. Dit had Niek niet verdiend. Toch heeft mijn hang naar aandacht me inmiddels weer naar Tinder toegetrokken. Ik ben er tegenwoordig niet meer dagelijks of zelfs wekelijks te vinden, maar vind het heerlijk om er af en toe even rond te struinen en wat te flirten. Ik heb nog een keer met een man afgesproken, maar die heb ik na een drankje met een smoesje afgewimpeld. Hij bleek zo anders dan hij zich online voordeed.” 

Geen excuus

“Ik moet ermee stoppen, dat is echt het beste. Als ik zo doorga, is de kans aanwezig dat ik weer een keer tegen een leuke man aanloop en dan ook weer in de val van daten trap. En dan? Wat als ik een keer echt verliefd word? Ik denk dat het heel anders zou zijn geweest als Niek een negen-tot-vijfbaan had gehad en elke avond naast mij op de bank zou zitten. Maar dat mag absoluut geen excuus zijn om je vertier dan maar bij andere mannen te zoeken. Als Niek in het buitenland met andere vrouwen zo zou kletsen als ik soms met de mannen op Tinder doe of zelfs met ze het bed in zou duiken, zou ik daar ook doodongelukkig van worden. Dit is niet waarom je met elkaar getrouwd bent. Dus wat geeft mij het recht hem wel op deze manier te belazeren? Ik moet de app gewoon van mijn telefoon verwijderen en er een punt achter zetten. Vond ik het maar niet zo leuk en spannend. Was ik maar niet zo’n enorme flirt.” 

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.