Nicolien: 'Toen ik borstkanker had, kreeg ik elke dag bezoek'

Nicolien: ‘Toen ik borstkanker had, kreeg ik elke dag bezoek’

Soms komt er hulp uit onverwachte hoek. Zo ook bij Nicolien. Toen ze borstkanker had, zorgde iemand ervoor dat ze elke dag bezoek kreeg.

Soms komt er hulp uit onverwachte hoek. Zo ook bij Nicolien. Toen ze borstkanker had, zorgde iemand ervoor dat ze elke dag bezoek kreeg.

Een jaar lang bezoek

Nicolien (60): “In de periode dat ik borstkanker had, heeft iemand een bezoekrooster voor me gemaakt waardoor ik een jaar lang elke dag bezoek kreeg. Fantastisch was het, dat veertien vrouwen bereid waren mij op te zoeken, een kopje koffie te drinken en zelfs een reiki-behandeling te geven.”

Lees ook het verhaal van Ellen: ‘Vaste klanten hielpen mijn eetcafé draaiend te houden’

Bezwaard

“Wanneer je ziek bent, heb je de neiging je terug te trekken. Toen het bezoekplan mij werd voorgesteld, twijfelde ik ook of ik dat wel wilde. Ik voelde me bezwaard. Zou ik anderen niet belasten? Maar nee, de vrouwen overtuigden me ervan dat ik ze zo ook de kans gaf om iets te kunnen doen. En om een proces mee te maken waar waarschijnlijk iedereen in zijn leven wel een keer mee geconfronteerd wordt. Maar liefst een op de zeven vrouwen krijgt namelijk borstkanker.”

Anderen helpen

“De dagelijkse bezoekjes hebben voor mij absoluut het verschil gemaakt. Het zorgde ervoor dat ik elke dag even mijn verhaal kon doen, want naast fysiek stuk is het ook de kunst geestelijk in balans te blijven. Dat mentale is zelfs zo belangrijk voor me geweest, dat ik inmiddels retraites organiseer voor vrouwen met borstkanker.”

Lees ook: De leerlingen van Judith hielpen hun klasgenoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen