Placeholder

Mascha Feoktistova: ‘Mijn bruiloft was echt een sprookje’

Voor vlogster Mascha Feoktistova (31), bekend van Beautygloss.nl, was 2017 een fantastisch jaar. Ze trouwde met haar jeugdliefde en haar volgers mochten daar – uiteraard – van meegenieten!

Voor vlogster Mascha Feoktistova (31), bekend van Beautygloss.nl, was 2017 een fantastisch jaar. Ze trouwde met haar jeugdliefde en haar volgers mochten daar – uiteraard – van meegenieten!

Je besloot afgelopen jaar de focus op je privéleven te leggen. Waarom?

“Persreizen hebben een vol programma, tijd voor jezelf is er nauwelijks. Het is niet te vergelijken met een vakantie met je vriend of een vriendin. Dit jaar merkte ik voor het eerst dat ik zo nu en dan té moe was. In mijn directe omgeving hebben twee mensen een burn-out gehad en ik heb aan hen gezien hoe heftig en ingrijpend dat is. Dat wilde ik voorkomen. Ik heb goed geluisterd naar de signalen van mijn lichaam en ben het wat rustiger aan gaan doen. Meestal deel ik alles in mijn vlogs, maar dit heb ik voor me gehouden, omdat mensen snel een oordeel hebben. Ik was bang dat ze misschien zouden denken: wat zeur jij nou met je leuke werk? Ik doe zo veel toffe dingen, dat je bijna niet ziet dat het onder aan de streep gewoon hard werken is. Hoe gaaf een reis ook is, als ik voel dat het te veel voor me is, sla ik het aanbod om mee te gaan af. Dat werpt zijn vruchten af, ik ben een stuk minder moe.”

In mei lanceerde je je eigen planner.

“Ik ben behoorlijk chaotisch en tekende al jaren schema’s in schriften om het overzicht te houden. Het gaf me ook rust voor het slapen gaan. Zo kwam ik op het idee om een planner te maken. Het is een enorm succes en echt mijn ding. Het is goed om ook op andere terreinen actief te zijn. Het vloggen stopt misschien ooit wel, de digitale wereld ontwikkelt zich zo snel. Ik sta ook in het theater met mijn eigen show. Ik vertel het publiek dan een uur lang anekdotes uit mijn leven. Over hoe ik ooit een keer iemand per ongeluk een naaktfoto van mezelf op mijn telefoon liet zien, bijvoorbeeld. Ik wil daarmee een boodschap meegeven.  Iedereen moet zelf weten wat ’ie doet uiteraard, maar wees je wel bewust van de gevaren. Want wat als je zo’n foto – per ongeluk – verstuurt? Dat kan behoorlijke gevolgen hebben.”

De moeders van deze bekende vloggers vertelden ons van alles over hun kinderen

Vorig jaar werd je door je jeugdliefde Gregor ten huwelijk gevraagd. Zag je dat aankomen?

“Nee, totaal niet! We hadden net de sleutel van ons nieuwe huis gekregen en Gregor had achter mijn rug om de zolder versierd met prachtige bloemen, rozenblaadjes, waxinelichtjes en er stond een tafeltje voor twee. Ik had niets door, ook niet toen hij begon te speechen. Pas toen hij op zijn knieën ging en mij ten huwelijk vroeg, viel het kwartje. Ik kon niets anders uit- brengen dan ‘neeee!’ De sushi-chef die beneden klaarstond om ons van eten te voorzien, durfde niet naar boven te komen, hij dacht dat ik Gregor afwees!”

Jullie trouwden in Florence. Waarom daar?

“Wij zijn al vanaf ons zestiende samen. Op mijn zeventiende mocht ik met zijn ouders mee naar de camping in Italië, waar ze elk jaar naartoe gingen. Onze eerste vakantie samen was daar dus. De bruiloft was echt een sprookje. We hadden onze gasten gevraagd hun telefoons in het hotel te laten. Voor een vlogster is dat misschien een bijzonder verzoek, maar juíst ik weet hoe snel een telefoon afleidt – en dat wilden we niet. De sfeer was heel chill zonder al die mobieltjes. De dag erna werden we wakker op de trouwlocatie, een prachtig landgoed, waar we op het balkon hebben ontbeten. We zouden die avond al terugvliegen, maar we wilden nog even op die roze wolk blijven. Mijn tweet waarin ik meldde dat we ‘spontaan’ onze vlucht gemist hadden, is mijn meest gelikete tweet ooit. Mijn volgers begrepen het volledig dat ze daardoor wat langer moesten wachten voordat de huwelijksvlog online kwam.”

Ook leuk: 

De leukste mamavloggers: een kijkje achter de schermen