Mascha Feoktistova: 'Mijn bruiloft was echt een sprookje’

Mascha Feoktistova: ‘Mijn bruiloft was echt een sprookje’

Voor vlogster Mascha Feoktistova (31), bekend van Beautygloss.nl, was 2017 een fantastisch jaar. Ze trouwde met haar jeugdliefde en haar volgers mochten daar – uiteraard – van meegenieten!

Voor vlogster Mascha Feoktistova (31), bekend van Beautygloss.nl, was 2017 een fantastisch jaar. Ze trouwde met haar jeugdliefde en haar volgers mochten daar – uiteraard – van meegenieten!

Je besloot afgelopen jaar de focus op je privéleven te leggen. Waarom?

“Persreizen hebben een vol programma, tijd voor jezelf is er nauwelijks. Het is niet te vergelijken met een vakantie met je vriend of een vriendin. Dit jaar merkte ik voor het eerst dat ik zo nu en dan té moe was. In mijn directe omgeving hebben twee mensen een burn-out gehad en ik heb aan hen gezien hoe heftig en ingrijpend dat is. Dat wilde ik voorkomen. Ik heb goed geluisterd naar de signalen van mijn lichaam en ben het wat rustiger aan gaan doen. Meestal deel ik alles in mijn vlogs, maar dit heb ik voor me gehouden, omdat mensen snel een oordeel hebben. Ik was bang dat ze misschien zouden denken: wat zeur jij nou met je leuke werk? Ik doe zo veel toffe dingen, dat je bijna niet ziet dat het onder aan de streep gewoon hard werken is. Hoe gaaf een reis ook is, als ik voel dat het te veel voor me is, sla ik het aanbod om mee te gaan af. Dat werpt zijn vruchten af, ik ben een stuk minder moe.”

In mei lanceerde je je eigen planner.

“Ik ben behoorlijk chaotisch en tekende al jaren schema’s in schriften om het overzicht te houden. Het gaf me ook rust voor het slapen gaan. Zo kwam ik op het idee om een planner te maken. Het is een enorm succes en echt mijn ding. Het is goed om ook op andere terreinen actief te zijn. Het vloggen stopt misschien ooit wel, de digitale wereld ontwikkelt zich zo snel. Ik sta ook in het theater met mijn eigen show. Ik vertel het publiek dan een uur lang anekdotes uit mijn leven. Over hoe ik ooit een keer iemand per ongeluk een naaktfoto van mezelf op mijn telefoon liet zien, bijvoorbeeld. Ik wil daarmee een boodschap meegeven.  Iedereen moet zelf weten wat ’ie doet uiteraard, maar wees je wel bewust van de gevaren. Want wat als je zo’n foto – per ongeluk – verstuurt? Dat kan behoorlijke gevolgen hebben.”

De moeders van deze bekende vloggers vertelden ons van alles over hun kinderen

Vorig jaar werd je door je jeugdliefde Gregor ten huwelijk gevraagd. Zag je dat aankomen?

“Nee, totaal niet! We hadden net de sleutel van ons nieuwe huis gekregen en Gregor had achter mijn rug om de zolder versierd met prachtige bloemen, rozenblaadjes, waxinelichtjes en er stond een tafeltje voor twee. Ik had niets door, ook niet toen hij begon te speechen. Pas toen hij op zijn knieën ging en mij ten huwelijk vroeg, viel het kwartje. Ik kon niets anders uit- brengen dan ‘neeee!’ De sushi-chef die beneden klaarstond om ons van eten te voorzien, durfde niet naar boven te komen, hij dacht dat ik Gregor afwees!”

Jullie trouwden in Florence. Waarom daar?

“Wij zijn al vanaf ons zestiende samen. Op mijn zeventiende mocht ik met zijn ouders mee naar de camping in Italië, waar ze elk jaar naartoe gingen. Onze eerste vakantie samen was daar dus. De bruiloft was echt een sprookje. We hadden onze gasten gevraagd hun telefoons in het hotel te laten. Voor een vlogster is dat misschien een bijzonder verzoek, maar juíst ik weet hoe snel een telefoon afleidt – en dat wilden we niet. De sfeer was heel chill zonder al die mobieltjes. De dag erna werden we wakker op de trouwlocatie, een prachtig landgoed, waar we op het balkon hebben ontbeten. We zouden die avond al terugvliegen, maar we wilden nog even op die roze wolk blijven. Mijn tweet waarin ik meldde dat we ‘spontaan’ onze vlucht gemist hadden, is mijn meest gelikete tweet ooit. Mijn volgers begrepen het volledig dat ze daardoor wat langer moesten wachten voordat de huwelijksvlog online kwam.”

Ook leuk: 

De leukste mamavloggers: een kijkje achter de schermen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Tio Huisman
  Je volgde wel eens berichten op you tube van beautygloss en over hun stash en wat zij gebruiken en opmaakten aan toiletartikelen make up en parfum eau de toilettes met commentaar er bij. Verahelen over burning man en regular line en flash line. Het is een terugkerend festijn voor creatieve mensen daar in de woestijn. In de middle of nowhere moeten ze zich daar zien te redden zonder stromend water of douche en zeggen dan wat zij gebruiken om zeven dagen fris te blijven. adviseren wat je dan zoal kunt gebruiken als je geen stromend bij de hand hebt. Die burning man verhalen zijn vol passie en het moet een hele belevenis zijn. Ze hebben vaak ook een hoedje op en zonnebril om te beschermen tegen het opstuivende zand daar bij burning man. . Anna Nooshin is er ook geweest. . .
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Tio
  Filmpjes over het grote warenhuis Walmart in America samen met Gregor en laten zien wat er zoals in Walmart te koop is. Ook reizen en naar New York en laten op you tube zien wat zij hebben gekocht en hoe dat bevalt. Vroeger kocht ik ook wel eens wat make up en was ook wel geinteresseerd in toiletartiekelen en hun werking maar wat is nu echt goed. Dat moest je toen zelf maar zien uit te zoeken maar dat hebben zij al voor je gedaan zodat een miskoop niet zo vlug meer zal plaatsvinden denk ik. Zij hebben enorm veel in hun stash en zo veel heb ik lang niet. Een goedkope stash samenstellen met budget artikelen en waar die te koop is en dan gebruiken ze dat ook om te vertellen hoe dat heeft bevallen. .Vroeger had je dit helemaal niet dan dat je het uit bladen moest halen. Er werd alleen gezegd waar het voor bedoeld was maar niemand die het uitprobeerde en er commentaar bij schreef van hoe het hun beviel. En die Lush zeep met heerlijke geuren en kleuren. In een Lush fabriek kijken hoe het er daar aan toe gaat en events bezoeken en zelfs naar het buitenland. Ik vind het wel erg gedreven hoe zij er mee om gaan. Dan moet het echt wel je passie zijn en ook je lust en je leven. Er komen steeds weer nieuwe dingen bij. Zij werken zelfstandig en kunnen doen wat zij willen en zijn eigen baas en kunnen hier in zich zelf zijn zonder dat iemand er van hogerhand er bij aan te pas komt. .dat je zo je zelf kunt zijn terwijl je toch leuk werk doet of werk dat je leuk vindt. Ik dacht zou dat niet eens vervelen maar er komen telkens nieuwe dingen bij die dan om een testoordeel vragen. verder komen er allerlei onderwerpen aan de orde. Voor als men geen inspiratie heeft om te koken wie weet kun je daar ideeen op doen enz. Het is wel een dynamische levendige jonge groep die er hun heel eigen werk van heeft gemaakt om het publiek te boeien en te inspireren vanuit hun eigen passie dan. Ik ben meer van de jaren tachtig generatie en toen had je dit nog niet. Er waren toen ook allerlei zelfstandige drogisterijen en nu zijn het meer Drogisterijketens. .
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen