Blog

Linda: ‘Mijn kind is hilarisch. Voor anderen…’

Kinderen zeggen de meest hilarische dingen. Grappig voor anderen, gênant voor jou. Zo kan het best vreemd overkomen wanneer je kind op school vertelt dat jij naar vieze therapie (fysiotherapie) gaat en is het ook vrij ongemakkelijk als het in een hip Amsterdams lunchcafé vraagt waarom je niet van homo’s (hummus) houdt.

Lees meer
Blog

Linda: ‘Poep in de wasmachine’

Neemt men vóór het moederschap het woord ‘poep’ enkel in de mond ter waarschuwing voor een hondendrol op de stoep, nadien behoort het met de woorden ‘slaap’ en ‘melk’ tot het vocabulaire waar zo ongeveer elke conversatie uit bestaat. Zeker in het eerste levensjaar.

Lees meer
Blog

Linda: ‘Peppa Big’

Onlangs las ik dat de kinderserie Peppa Pig (of in het Nederlands: Peppa Big) pedagogisch onverantwoord is. Zo leert Peppa dat je met stampvoeten je zin krijgt, doet ze aan bodyshaming en barst de serie van de stereotyperingen, vooral op gendergebied.

Lees meer
Linda

Linda: ‘Kleine boefjes liegen en dat is goed’

“Ik weet niet wie De Fluit is, maar ik weet wel hoe De Kat heet.” Het zou zo een passage uit het Holleeder-proces kunnen zijn. Maar het was mijn 4-jarige dochter die vertelde over nieuwe kindjes in haar kleuterklas en de gekozen stickers op hun stoel. Als de naam te moeilijk is, spreken kleuters elkaar kennelijk zo aan. Mijn dochter is De Beer.

Lees meer