Placeholder

Linda: ‘Poep in de wasmachine’

Neemt men vóór het moederschap het woord ‘poep’ enkel in de mond ter waarschuwing voor een hondendrol op de stoep, nadien behoort het met de woorden ‘slaap’ en ‘melk’ tot het vocabulaire waar zo ongeveer elke conversatie uit bestaat. Zeker in het eerste levensjaar.

Neemt men vóór het moederschap het woord ‘poep’ enkel in de mond ter waarschuwing voor een hondendrol op de stoep, nadien behoort het met de woorden ‘slaap’ en ‘melk’ tot het vocabulaire waar zo ongeveer elke conversatie uit bestaat. Zeker in het eerste levensjaar.

Let’s talk poep

Van kleur tot samenstelling, van frequentie tot hoeveelheid. Nooit zul je gedetailleerder over poep praten dan wanneer je new born mama bent. Met je partner, met de kraamverzorgster, met het consultatiebureau, met de opvang. Je kunt er maar beter op voorbereid zijn.

Hoeveelheid shit

Waar je je echter onmogelijk op kunt voorbereiden, is de hoeveelheid shit die je over je heen krijgt tijdens het moederschap. En dat bedoel ik in dit geval letterlijk. Ik kan de keren dat er op me is gepoept niet meer tellen. Of de keren dat ik ergens kak uit stond te krabben. Met als hoogtepunt die ene keer dat er een drol in de wasmachine dreef.

Luier in de wasmachine

Hoe het precies gebeurde, is me nog altijd onduidelijk. Maar ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat het iets te maken had met dat andere woord. Slaap. En dan vooral het gebrek daaraan. Bij het zoveelste wasje van de dag, zag ik plots een luier langs het deurtje dansen. Mét poep.

Dit was een goed moment geweest voor een resetknop. Maar helaas openen de meeste wasmachines pas wanneer het water is weggepompt. En dus zat er niets anders op dan de (witte, ook dat nog) was uit te laten draaien.

Schijt aan

Bij het openen van de wasmachine bleek tot mijn opluchting dat de bewuste bolus in z’n geheel in het rubber van het deurtje zat. Maar zodra ik ‘m kokhalzend probeerde te verwijderen, viel hij uiteen. En zo kwam het dat ik stukje voor stukje eruit heb geschept met een lepel. Die ik meteen daarna heb weggegooid.

De rest van de dag draaide ik een lege wasmachine, totdat ik zeker wist dat ‘ie schoon was. Om vervolgens de witte was nog tien keer opnieuw te wassen. Nee, niet zo milieubewust van me. Maar daar had ik op dat moment schijt aan.

Meer lezen van Linda? Linda’s tweede blog: ‘Peppa Pig’ 

Volg Linda ook op Instagram!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door by Linda Hummel (@thathomepage) op

OVER LINDA

Linda Hummel is 32 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van 4. Ze heeft altijd al een passie gehad voor het geschreven woord. Tijdens haar rechtenstudie in Groningen was ze hoofdredacteur van een juridische magazine en haar scriptie is in boekvorm gepubliceerd. Na haar studie werkte ze als advocaat in Amsterdam. Helaas liep Linda bij de bevalling van haar dochter een zenuwbeschadiging op, waardoor ze nog maar kort aaneen kan zitten. Sindsdien brengt ze haar dagen grotendeels liggend thuis door.

Al snel miste ze het schrijven zodanig dat ze een interieur, kids & lifestyle blog begon, genaamd (th)athomepage. Omdat Linda veel thuis is, is haar webpagina letterlijk een at home page. Neem zeker eens een kijkje op haar blog en Instagram.