Linda: 'Waarom het soms goed is dat kinderen liegen'

Linda: ‘Mag ik ook zo’n selectief gehoor?’

Ik ben gezegend met een praatgrage kleuter. Het liefst kwebbelt ze de hele dag door. Behalve als ik wil weten hoe het op school was. Dan lijdt ze plots aan geheugenverlies.

Ik ben gezegend met een praatgrage kleuter. Het liefst kwebbelt ze de hele dag door. Behalve als ik wil weten hoe het op school was. Dan lijdt ze plots aan geheugenverlies.

De standaardreactie op iedere vraag luidt dan: “weet ik niet meer”. Nu geloof ik niet dat mijn mini iets aan haar memorie mankeert. Zo wist ze zich mijn belofte van vorige zomer dat ze weer waterijsjes mocht eten als het 25 graden zou zijn, in de afgelopen zonnige periode feilloos te herinneren. Nee, mijn kind heeft last van het selectief-syndroom.

Lees ook: Linda: ‘Kleine boefjes liegen en dat is goed’

Het selectief-syndroom

Het selectief-syndroom uit zich op verschillende manieren. Zo leidt het niet alleen tot een selectief geheugen, maar komt ook een selectief gehoor veelvuldig voor. Hierdoor is het ónmogelijk om instructies als “ruim je speelgoed op” of “doe de deur eens achter je dicht” te verstaan, maar kan je kind wel vanaf de zolder vragen wat je aan het eten bent zodra jij beneden in de keuken een knisperende koekverpakking opent. Superman zou nog onder de indruk zijn.

De mañana-modus

Een ander symptoom van het selectief-syndroom is de mañana-modus. Staat je kind in de mañana-modus, dan gaat alles traag. Schoenen aantrekken? Duurt gerust een half uur. Naar de auto lopen? Reken maar op een minuut per meter. Maar, wanneer je dan eindelijk in de supermarkt bent aanbeland, blijkt je spruit opeens Speedy Gonzales en sjeest het tussen de schappen door.

Hang naar herhaling

Wat overigens niet door het selectief-syndroom wordt aangetast, is de hang naar herhaling. Zo wil een kind uit alle tachtig boekjes in huis vaak maar uit één exemplaar worden voorgelezen, staat ‘De wielen van de bus’ de hele dag op repeat en als jij die irritante Peppa Big écht niet meer kunt aanhoren, roept het vrolijk “Nog een keer!”. Zucht. Mag ik ook zo’n selectief gehoor?

Volg je mij al op Instagram via @thathomepage?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door by Linda Hummel (@thathomepage) op


Lees ook: Linda: ‘Poep in de wasmachine’

OVER LINDA

Linda Hummel is 32 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van 4. Ze heeft altijd al een passie gehad voor het geschreven woord. Tijdens haar rechtenstudie in Groningen was ze hoofdredacteur van een juridische magazine en haar scriptie is in boekvorm gepubliceerd. Na haar studie werkte ze als advocaat in Amsterdam. Helaas liep Linda bij de bevalling van haar dochter een zenuwbeschadiging op, waardoor ze nog maar kort aaneen kan zitten. Sindsdien brengt ze haar dagen grotendeels liggend thuis door.

Al snel miste ze het schrijven zodanig dat ze een interieur, kids & lifestyle blog begon, genaamd (th)athomepage. Omdat Linda veel thuis is, is haar webpagina letterlijk een at home page. Neem zeker eens een kijkje op haar blog en Instagram.