Linda: 'Waarom het soms goed is dat kinderen liegen'

Linda: ‘Peppa Big’

Onlangs las ik dat de kinderserie Peppa Pig (of in het Nederlands: Peppa Big) pedagogisch onverantwoord is. Zo leert Peppa dat je met stampvoeten je zin krijgt, doet ze aan bodyshaming en barst de serie van de stereotyperingen, vooral op gendergebied.

Onlangs las ik dat de kinderserie Peppa Pig (of in het Nederlands: Peppa Big) pedagogisch onverantwoord is. Zo leert Peppa dat je met stampvoeten je zin krijgt, doet ze aan bodyshaming en barst de serie van de stereotyperingen, vooral op gendergebied.

Bloedirritant

Nu vind ik Peppa Big persoonlijk ook bloedirritant. Niet in de laatste plaats omdat mijn dochter me sinds haar Peppa-fascinatie “liefkozend” Mama Big noemt. Maar is het echt nodig om je kind te verhinderen naar Peppa te kijken?

Gedrag kopiëren

Dat kinderen gedrag kopiëren is algemeen bekend. Al vanaf dat ze baby’s zijn imiteren ze hun omgeving. Daarom is het logisch dat ze dingen overnemen die ze op televisie zien. Ik geloof echter niet dat het voorkomen van blootstelling aan “slecht” gedrag de oplossing is. Kinderen moeten immers ook onwenselijk gedrag leren herkennen.

Trotse big

Terwijl ik dit schrijf, kijkt mijn 4-jarige dochter naar een aflevering van Peppa waarin papa Big geen roze shirt aan wil, want dat lijkt wel een jurk van mama. Ook broertje George uit zijn walging voor de kleur. En dan zegt mijn dochter: “Dat vind ik stom. Ik draag toch ook blauwe truien?”. Ik ben een trotse Mama Big.

Lees ook Linda’s vorige blog: Kleine boefjes liegen en dat is goed

Volg jij Linda al?

Linda heeft een eigen Instagramaccount en wij zijn fan! Ze deelt leuke fijne interieurtips en tipt ons vaak de leukste koopjes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Onze speelhoek stond vandaag behoorlijk in de spotlight. ?Nadat @budgethome en @vriendin_nl over onze Lego opbergers hadden gepost, werd mijn blogpost over de nieuwe speelhoek maar liefst 1000x gelezen! ? Blijkbaar zijn de leuke Lego opbergers nog immer populair! Maar wist je dat de opbergers niet dóór Lego maar vóór Lego ontworpen zijn? ? Door de Deense designstudio @roomcopenhagen om precies te zijn. ? Ik schreef eerder al eens een blogpost over Lego in het interieur (voor groot én klein) en daarin komt dit weetje ook aan bod. ? Voor de fun vind je de link in mijn bio. ? Wat denken jullie trouwens dat er allemaal in de opbergboxen zit? Ik kan je alvast verklappen: in geen eentje zit Lego! ?? . . . Detail of our new playcorner. Can you guess what’s in the Lego boxes? Hint: none of them contain Lego! ?? . . . #speelhoek #playcorner #kinderen #binnenkijken #kidsinterior #kidsroom #kidsroomdecor #witwonen #mynordicroom #playroom #minimemagazine #kwantuminhuis #fonqinhuis #interieurinspiratie #vtwonenbijmijthuis #vtwonen #wooninspiratie #momlife #kidsblogger #mamablog #mamablogger #motherhoodinspired #mumlifeisthebestlife #childhoodeveryday

Een bericht gedeeld door by Linda Hummel (@thathomepage) op

OVER LINDA

Linda Hummel is 32 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van 4. Ze heeft altijd al een passie gehad voor het geschreven woord. Tijdens haar rechtenstudie in Groningen was ze hoofdredacteur van een juridische magazine en haar scriptie is in boekvorm gepubliceerd. Na haar studie werkte ze als advocaat in Amsterdam. Helaas liep Linda bij de bevalling van haar dochter een zenuwbeschadiging op, waardoor ze nog maar kort aaneen kan zitten. Sindsdien brengt ze haar dagen grotendeels liggend thuis door.

Al snel miste ze het schrijven zodanig dat ze een interieur, kids & lifestyle blog begon, genaamd (th)athomepage. Omdat Linda veel thuis is, is haar webpagina letterlijk een at home page. Neem zeker eens een kijkje op haar blog en Instagram.