Linda: 'Waarom het soms goed is dat kinderen liegen'

Linda: ‘Mijn kind is hilarisch. Voor anderen…’

Kinderen zeggen de meest hilarische dingen. Grappig voor anderen, gênant voor jou. Zo kan het best vreemd overkomen wanneer je kind op school vertelt dat jij naar vieze therapie (fysiotherapie) gaat en is het ook vrij ongemakkelijk als het in een hip Amsterdams lunchcafé vraagt waarom je niet van homo’s (hummus) houdt.

Kinderen zeggen de meest hilarische dingen. Grappig voor anderen, gênant voor jou. Zo kan het best vreemd overkomen wanneer je kind op school vertelt dat jij naar vieze therapie (fysiotherapie) gaat en is het ook vrij ongemakkelijk als het in een hip Amsterdams lunchcafé vraagt waarom je niet van homo’s (hummus) houdt.

Beschamende boodschappen

Mijn dochter kan er ook wat van. Bij het ophalen uit school vertelde ze dat ze naar Moffel (=een mol op Schooltv) had gekeken. Toen ik haar vroeg wat voor dier Moffel was, riep ze keihard over de parkeerplaats: “Een mof! IK HOU VAN MOFFEN!” Leg dat maar eens uit.

Papa’s vieze onderbroeken

Gelukkig zijn er binnenshuis ook genoeg beschamende boodschappen. Zoals die ene keer dat ze paashaasje speelde met een vriendinnetje die de verstopte eieren niet kon vinden. Op de vraag “Geef eens een hint?” hoorde ik haar zeggen: “In de wasmand, onder papa’s vieze onderbroek.”

Privacy?

Nu is privacy sowieso schaars wanneer je kleine kinderen hebt. Is het thuis al lastig genoeg om even alléén naar het toilet te gaan, in het openbaar moet je ze wel meenemen. Wat keek ik destijds – worstelend met de Bugaboo in zo’n klein hokje waarbij de deur net niet dicht kan – uit naar nu. Met een kleuter is er geen gedoe meer met kinderwagens en pottenkijkers. Wél met z’n tweeën in één hokje, maar de hele wereld geniet tenminste niet mee.

Ténzij je zo’n boefje hebt als ik, die bij het verlaten van het toilet plóts de behoefte voelt om zich richting te wachtrij te verontschuldigen met: “Sorry dat het zo lang duurde, maar mijn moeder zat even lekker te poepen.” Lees ook: Linda: ‘Poep in de wasmachine’ 

Je kunt mij ook volgende op Instagram @thathomepage

Dit bericht bekijken op Instagram

Zitten jullie er al klaar voor? ?? Zometeen begint de eerste voorronde van… ? het Songfestival! ? Jaaa, ik ben dus zo’n Songfestival-fanaat. ? Zó benieuwd wat voor alien/weerwolf/jodelaar/kip er dit jaar weer bij zit. ? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is tóch bedacht. ? Héerlijk! Deze foto werd geschoten door @mevrouwwiebelkont voor haar portfolio. Ik krijg zelf de kleuren van ons mooie glas-in-lood raam maar lastig op de foto, dus ik ben heel blij met dit shot. ? Wat een gelukje hè, om zo’n raam in huis te mogen hebben! ?? . . . Me & my rainbow window are ready for the first semi-final of Eurovision! ??? . . . #glasinlood #jaren30huis #binnenkijken #vtwonenbijmijthuis #vtwonen #stainedglass #charminghomes #interieur #stijlvolwonen #interieurstyling #interieurinspiratie #witwonenmetkleur #mynordicroom #interior_delux #modernfarmhouse #interiorlovers #ilovemyinterior #myinterior #homestyling #homeinspiration #hyggehome #interior4inspo #eurovision2019 #homedecor

Een bericht gedeeld door by Linda Hummel (@thathomepage) op

OVER LINDA

Linda Hummel is 32 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van 4. Ze heeft altijd al een passie gehad voor het geschreven woord. Tijdens haar rechtenstudie in Groningen was ze hoofdredacteur van een juridische magazine en haar scriptie is in boekvorm gepubliceerd. Na haar studie werkte ze als advocaat in Amsterdam. Helaas liep Linda bij de bevalling van haar dochter een zenuwbeschadiging op, waardoor ze nog maar kort aaneen kan zitten. Sindsdien brengt ze haar dagen grotendeels liggend thuis door.

Al snel miste ze het schrijven zodanig dat ze een interieur, kids & lifestyle blog begon, genaamd (th)athomepage. Omdat Linda veel thuis is, is haar webpagina letterlijk een at home page. Neem zeker eens een kijkje op haar blog en Instagram.