Linda: 'Waarom het soms goed is dat kinderen liegen'

Linda: ‘Smoesjes om tijd te rekken’

Eerder schreef ik al over de mañana-modus van kinderen, waarin alles traaaaag gaat. Maar los daarvan, zijn onze kleine poekies ook professionals in tijd rekken. Vooral als ze naar bed moeten.

Eerder schreef ik al over de mañana-modus van kinderen, waarin alles traaaaag gaat. Maar los daarvan, zijn onze kleine poekies ook professionals in tijd rekken. Vooral als ze naar bed moeten. Ik verbaas me telkens weer over de vindingrijkheid waarmee onze mini de nodige minuten van haar bedtijd weet af te snoepen.

Arsenaal aan smoesjes

Allereerst is er een arsenaal aan standaardsmoesjes: ze kan haar pyjama niet vinden (heeft ze verstopt onder het dekbed). Haar knuffel ligt nog beneden (ook verstopt). Ze wil me plots álles vertellen over haar dag, inclusief wat elk klasgenootje mee had voor lunch. Ze heeft nog dorst (vooruit, 1 slokje dan), waarna ze uiteraard moet plassen (zucht, kun je geen risico mee nemen). Ze heeft het te warm/te koud/te kriebelig in haar pyjama (omkleden it is). Er zit een haar in haar mond (deze kan lang duren). Ze wil weten waarom dinosaurussen uitgestorven zijn (of een ander wetenschappelijk fenomeen waar je geen snel antwoord op hebt). En de klassieker: ze wil extra lang knuffelen (onmogelijk om nee tegen te zeggen).

Lees ook: Linda: ‘Mijn kind is hilarisch. Voor anderen’ 

Hup! Terug naar boven!

En dan zijn er nog de smoesjes waarmee ze na 10 minuutjes in bed weer naar beneden komt: ze is iets vergeten te vertellen (hup! Terug naar boven). Ze dacht dat we haar riepen (nice try.. Hup! Terug naar boven). Haar wekker is niet gezet (doet het al maanden niet meer. Hup! Terug naar boven). Had ze nou wel of niet haar tanden gepoetst? (lichte twijfel, maar hup! Terug naar boven). Ze kan niet slapen (ok, nog 1 verhaaltje dan)…

Maar m’n favoriet is toch wel die ene keer dat ze na een half uur in bed te hebben gelegen, volledig aangekleed de woonkamerdeur openzwaaide en riep: “Goedemorgen! Wat gaan we vandaag doen?!”

Volg je Linda al op Instagram @thathomepage? 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door by Linda Hummel (@thathomepage) op

OVER LINDA

Linda Hummel is 32 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van 4. Ze heeft altijd al een passie gehad voor het geschreven woord. Tijdens haar rechtenstudie in Groningen was ze hoofdredacteur van een juridische magazine en haar scriptie is in boekvorm gepubliceerd. Na haar studie werkte ze als advocaat in Amsterdam. Helaas liep Linda bij de bevalling van haar dochter een zenuwbeschadiging op, waardoor ze nog maar kort aaneen kan zitten. Sindsdien brengt ze haar dagen grotendeels liggend thuis door.

Al snel miste ze het schrijven zodanig dat ze een interieur, kids & lifestyle blog begon, genaamd (th)athomepage. Omdat Linda veel thuis is, is haar webpagina letterlijk een at home page. Neem zeker eens een kijkje op haar blog en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen