Stel

Lezeressen vertellen: ‘Dit houd ik geheim voor mijn partner’

Natuurlijk, over de grote zaken des levens is eerlijkheid binnen je relatie enorm belangrijk. Maar een klein leugentje om bestwil? Voor deze vrouwen werkt dat prima.

‘Ik zet ons seksleven online’

Rinke (30): “Na meer dan een jaar proberen ben ik nog steeds niet zwanger en dat is behoorlijk frustrerend. Ik hang niet aan de grote klok dat mijn vriend en ik hiermee bezig zijn, maar ik heb wel behoefte om erover te praten. Daarom ben ik zo blij met het forum op internet, waar ik al maandenlang mijn verhaal deel. Ik heb er zo veel aan om te kunnen vertellen dat ik weer ongesteld ben geworden of om tips uit te wisselen. Door de verhalen van anderen te lezen, weet ik dat ik niet de enige ben, dat is fijn.Ik deel echt alles, ook wanneer mijn vriend en ik seks hebben, soms zet ik dat een of twee uur later al op het forum. En laatst, toen we het op het forum hierover hadden, heb ik ook verteld in welk standje wij het meestal doen. Ik weet zeker dat mijn vriend het vreselijk zou vinden als hij wist dat ik dit deed, hij is juist iemand die alles voor zichzelf houdt. Maar mij helpt het om het lange wachten vol te houden. En trouwens, ze kennen hem toch niet. Ik gebruik natuurlijk niet mijn echte naam.”

Lees ook: Lezeressen over hun meest pikante bedgeheimen: ‘Ze moesten eens weten’

‘Wat is het hier schoon!’

Ilona (49): “Mijn man weet niet dat we al twee jaar een schoonmaakster hebben. Om de week komt Agnes en dan ziet het huis eruit alsof er een schoonmaaktornado doorheen is gegaan. Ik heb echt een grondige hekel aan schoonmaken, maar mijn man vindt een schoonmaakster niet nodig omdat ik drie dagen werk. Ondertussen doet hij zelf nooit iets in huis en dat geldt ook voor onze twee pubers. Op deze manier is iedereen tevreden. En die vijftig euro per keer merkt mijn man niet, omdat hij nooit op onze rekening kijkt. Bovendien betaal ik altijd contant.”

‘Mijn ‘gezweef’ irriteert hem’

Anja (51): “Mijn man is een nuchtere boer. Dat is niet vervelend bedoeld, hij zegt het zelf ook. Met z’n voeten in de klei is hij het gelukkigst. Daarnaast is hij introvert en houdt hij zijn gevoelens het liefst voor zichzelf. Hij houdt veel van me, dat weet ik, maar is niet iemand die dat uitbundig laat blijken of eindeloos met me wil filosoferen over het leven en over ons.En dat is prima, al merk ik de laatste jaren dat ik behoefte heb aan verdieping. Via een vriendin ben ik in aanraking gekomen met spiritualiteit. Ik vind dat heel interessant en het helpt me ook. Ik leer meer op mijn gevoel te varen, ik denk na over het leven, ik geloof nu dat er een plan is, dat toeval niet bestaat. Ik zie ook steeds meer tekenen uit andere dimensies, andere levens misschien wel. Allemaal inzichten die me verder helpen.Mijn nuchtere boer moet er echter niets van weten. Die vindt het maar gezweef. In het begin had ik het er nog weleens met hem over, maar ik merk dat het onderwerp hem irriteert. Ik zei een keer dat ik naar een medium wilde gaan. Hij keek me aan alsof ik gek was geworden. We hebben er ook ruzie over gehad, hij vond dat ik doorsloeg. Dat is niet zo, ik ben geen gekke zweefkees geworden. Maar ik was gewoon benieuwd, ik wilde graag en keer meemaken hoe zo’n medium te werk ging. Na enig twijfelen ben ik toch gegaan. En daarna nog een keer. Binnenkort heb ik weer een afspraak. Mijn man heeft geen idee. Hij blij, ik blij.”

Lees ook: Vera is getrouwd en spreekt stiekem toch met andere mannen af

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen