Lezeressen over vreemdgaan: ‘Ik vond hem altijd al aantrekkelijk’

Je weet het zeker: jij blijft je partner altijd trouw. Dat dachten deze vrouwen ook. Tot het toch anders liep…

‘Ik voelde me vaak eenzaam en niet meer gehoord’

Carla (41), 1 jaar samen met Karel, 1 dochter (16) en 1 zoon (14) uit een eerdere relatie: “’Perfect is het nergens’, zei mijn moeder vroeger als ze ruzie had met mijn vader. En dat was ook mijn motto tijdens mijn huwelijk met Olaf. Dat we na de komst van de kinderen steeds meer uit elkaar groeiden, wilde ik niet zien. Dat Olaf zoveel werkte, dat deed hij toch voor ons? De geruchten dat hij niet altijd even trouw was tijdens zijn zakenreizen, lachte ik weg. Wij hoorden bij elkaar, wat er ook gebeurde. Al voelde ik me wel vaak eenzaam en niet meer gehoord. Toen leerde ik Karel kennen, via mijn werk. We raakten bevriend en na een tijdje kreeg ik gevoelens voor hem. Daar voelde ik me erg schuldig over. Dit kon niet, ik was getrouwd. Maar ik zag steeds duidelijker dat mijn huwelijk haast niets meer voorstelde. Toch heb ik me nog een jaar verzet tegen mijn gevoelens. Toen zoenden we en was het alsof ik thuiskwam, ongelofelijk. Exact drie weken heeft onze geheime affaire geduurd. Toen heb ik het Olaf verteld. Hij was woedend en snapte niet dat zijn volgzame echtgenoot bij hem weg wilde. Vervolgens trok hij meteen bij een ander vrouw in, die hij kennelijk achter de hand had. Dus nee, spijt heb ik nooit gehad. Dat ik me niet langer liet tegenhouden door mijn trouwbelofte was mijn allerbeste beslissing ooit.”

‘Ik vond hem altijd al aantrekkelijk’

Jolande (51), 26 jaar samen met David, 1 zoon (24) en 1 dochter (21): “Als ik één gebeurtenis in mijn leven kon uitwissen, dan wist ik het wel: die vrijpartij met Julian, de man van mijn beste vriendin. Ik vond hem altijd al aantrekkelijk, maar natuurlijk was het uitgesloten dat ik daar ooit iets mee zou doen. Een paar jaar geleden waren we met z’n vieren in Frankrijk, de eerste vakantie zonder kinderen. Op een avond waren we op een dorpsfeestje. Mijn man vond het te luidruchtig en mijn vriendin had wat hoofdpijn Daarom gingen zij vast terug naar de camping, maar wensten Julian en mij nog veel plezier. Wij hadden ontzettend veel lol en dronken het ene glas wijn na het andere. Toen we teruggingen, konden we haast niet meer in een rechte lijn lopen en grepen we elkaar steeds gierend van de lach vast. Ik weet nog steeds niet hoe het kon gebeuren, maar plotseling stonden we te zoenen. Ik heb me door hem laten optillen en we hadden seks tegen een boom. Het was het spannendste wat ik ooit heb gedaan. Maar na afloop kwamen we met een klap terug in de werkelijkheid. We ontweken elkaars blik en doodstil liepen we verder naar de camping. Wat voelde ik me ellendig toen ik naast mijn man kroop. Vies ook. De volgende dag had ik een vreselijke migraine. De dag erna zat onze vakantie er gelukkig op. Julian en ik hebben er nooit meer over gepraat en we doen nu alweer jaren alsof er niets is gebeurd. Toch is er voor mij een ‘voor’ en een ‘na’. Ik schaam me diep en het zal nooit meer zo ongedwongen gezellig met z’n vieren worden als vroeger.”

‘En weer was er die erotische spanning’

Mara (27), 3 jaar getrouwd met Giovanni, 1 dochter (2): “Ik was twintig weken zwanger toen Giovanni een nacht wegbleef. Pas tegen zevenen hoorde ik zijn sleutel in het slot. In tranen bekende hij dat hij was vreemdgegaan. Ons huwelijk en de zwangerschap waren voor hem zo snel gegaan, dat hij koudwatervrees had gekregen. Het had echt niets te betekenen, zei hij, en het speet hem zo. Kon ik hem alsjeblieft vergeven? Ondanks dat ik dat wel wilde, kreeg ik het niet voor elkaar. Telkens weer begon ik erover. Ook na de geboorte van onze dochter was ik nog vaak boos en gekwetst. Dan lag ik ’s nachts te piekeren en te woelen. Soms dacht ik zelfs: ik kom hier nooit overheen. Tot ik een oude scharrel tegen het lijf liep. Er was meteen weer een erotische spanning tussen ons, net als vroeger. Op een doodgewone dinsdagmiddag ben ik in een opwelling mee naar zijn huis gegaan. Vooral uit wraak, van de seks die volgde kon ik niet eens genieten. Toch voelde het goed: nu had ik ook iets slechts gedaan en stonden Giovanni en ik gelijkspel. Thuis heb ik het aan Giovanni verteld. Hij was boos en intens verdrietig, maar hij begreep het. Ik moest hem alleen beloven dat we dit alles echt achter ons zouden laten. Het fijne is dat dat nu ook lukt. Mijn boosheid is helemaal verdwenen. Ook omdat ik duidelijk voelde dat een keer seks met een ander echt niets hoeft voor te stellen. Niets staat ons gezinsgeluk nog in de weg.”

Lees ook: lezeressen over vreemdgaan: ‘Er gebeurde zelden nog iets in bed’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen