Stel (1)

Lezeressen over vreemdgaan: ‘Er gebeurde zelden nog iets in bed’

Je weet het zeker: jij blijft je partner altijd trouw. Dat dachten deze vrouwen ook. Tot het toch anders liep…

‘Er gebeurde zelden nog iets in bed’

Yvette (36), 11 jaar samen met Jasper, geen kinderen: “Het gebeurde een paar jaar geleden. Jasper en ik waren acht jaar samen en hoewel ik van hem hield, wond hij me niet meer op. Kennelijk was dat andersom net zo, want er gebeurde zelden nog iets in bed. Lang vond ik vrijwel geen seks niet erg, tot ik via Instagram in contact kwam met een leuke man. Het begon onschuldig, maar stapje voor stapje ging het verder. Het stelt niets voor, maakte ik mezelf wijs. Ondertussen liep ik continu met mijn hoofd in de wolken. Op een dag stuurde ik hem een pikante foto en hij een naar mij. Toch dacht ik dat ik het nog in de hand had, want afspreken: nee, echt niet. Maar al dat digitale contact is levensgevaarlijk, het kruipt zo onder je huid. Dus natuurlijk kwam er een moment dat ik me niet kon beheersen.

Hoewel de seks met die man erg fijn was, moest ik onderweg naar huis vreselijk huilen. Ik was een grens overgegaan en nu misschien Jasper wel kwijt – en dat wilde ik niet. Dus ik heb Jasper alles opgebiecht. Hij schrok zich kapot, had dit nooit verwacht. Maar hij waardeerde mijn eerlijkheid en wilde met mij onderzoeken of we onze relatie konden redden.

We zijn in therapie gegaan en zowaar: we zijn nog altijd samen. Zelfs ons seksleven is opgefleurd, door allebei ons best te doen. Mijn slippertje heeft dus veel opgeleverd, toch zou ik het niemand aanraden. Het is een heel gevaarlijk spel.”

‘Ik was jaren verliefd op hem geweest’

Simone (48), 20 jaar getrouwd met Fred, 2 zoons (14 en 12): “Voordat ik naar de reünie van mijn middelbare school zou gaan, was ik weken nerveus. Zou Michel komen? Ik was jaren verliefd op hem geweest. Pas op het examenfeest ontdekte ik dat dat wederzijds was. Daar zoenden we urenlang. Helaas ging ik een dag later met mijn ouders op vakantie. Ik beloofde te bellen als ik terug was, maar dat heb ik nooit gedaan: ik durfde niet.

Nu ben ik heel gelukkig getrouwd met Fred, maar toch was ik Michel nooit vergeten. Zou hij nog weten wie ik was? Reken maar. Hij kwam zelfs direct op me af. ‘Waarom heb je nooit meer wat laten horen?’ vroeg hij meteen. Hij schoot in de lach toen ik blozend begon te stamelen en we bleven de hele avond bij elkaar. Na afloop liepen we samen naar onze auto’s. Omdat we nog midden in een gesprek zaten, stapte ik even bij hem in. We kletsten tot het parkeerterrein leeg was. Toen boog hij zich naar me toe. Echt, ik wist wel dat het hartstikke fout was, maar ik had zo’n behoefte om eraan toe te geven. Ik had hier vroeger zo naar verlangd. We hebben verrukkelijke seks gehad. Zonder nummers uit te wisselen hebben we daarna afscheid genomen. Met een grote grijns op mijn gezicht reed ik naar huis. Verder ben ik zo trouw als een hond, echt. Maar dit ene slippertje, dat moest gewoon.”

‘Die nieuwe collega was zo charmant’

Iris (32), 10 jaar getrouwd met en inmiddels gescheiden van Maarten, 2 dochters (10 en 7): “Ik was absoluut niet van plan om een affaire te beginnen. Maar mijn nieuwe collega Jos was zo charmant. Hij vrat me op met zijn ogen en fluisterde me op de meest ongepaste momenten ondeugende woordjes toe. Twee vriendinnen waarschuwden dat ik er niet in moest  trappen, maar ik werd verliefd. Zo verliefd dat mijn man Maarten, op wie ik toch heel dol was, volledig naar de achtergrond verdween. Ik had altijd gezegd dat ik nooit zou vreemdgaan, maar ik was gewoon niet te houden.

Er volgden maanden van vurige mails en geheime ontmoetingen. Ik ging gebukt onder schuldgevoel, tegelijk had ik nooit eerder zo het gevoel gehad dat ik leefde. En toen kwam Maarten erachter. De blik in zijn ogen toen hij me confronteerde zal ik nooit vergeten. Ik had hem echt gebroken. Huilend stond ik die avond met een koffer voor de deur van Jos. Die wilde me niet binnen laten en zei glashard: ‘Tussen ons was het toch maar een spel?”

Sindsdien heb ik veel tranen vergoten. Maarten en ik zijn uit elkaar en onze kinderen wonen nu in twee verschillende huizen. Dat ik mijn gezin heb verspeeld voor zo’n player is iets wat ik mezelf nooit zal vergeven.”

Lees ook: Jantiens ex ging vreemd met haar beste vriendin

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen