Persoonlijke verhalen

Rixt: ‘Ik werd getroost door een volslagen vreemde’

Soms komt er hulp uit onverwachte hoek. Zo ook bij Rixt. Nadat ze verdrietig nieuws kreeg, werd ze getroost door een volslagen vreemde.

Slecht nieuws

Rixt (55): “Mijn vader lag in het ziekenhuis en vertelde me tijdens mijn bezoek aan hem dat de kanker uitgezaaid was. Meteen na die boodschap werd ik weggestuurd, omdat de dominee bij hem langskwam. Mijn ouders zijn heel gelovig, maar dat ik na zo’n mededeling de kamer uit werd gebonjourd…”

Lees ook: ‘Toen ik borstkanker had, kreeg ik elke dag bezoek’

Getroost door vreemde

“Buiten het ziekenhuis barstte ik in tranen uit. Een vrouw in bontjas vroeg of het wel goed met me ging en sloeg een arm om me heen toen ze mijn gezicht zag. Ik kon alleen maar hartverscheurend huilen en heb waarschijnlijk haar hele jas onder gesnotterd. Dat ik van een volslagen vreemde juist die warmte kreeg die ik op dat moment nodig had, heeft veel indruk op me gemaakt.”

Vrouw in bontjas

“Het leerde me een belangrijke les: kijk naar de ander en hoor de ander. Ook degene die je niet kent en die je op straat tegenkomt. Je hoeft de oplossing niet te bieden, maar kan een ander wel troosten. Later dacht ik nog eens: zal ik haar proberen te vinden? Ik zou haar zo graag willen vertellen hoe belangrijk haar steun toen voor me was. Maar de enige omschrijving zou de bontjas zijn.”

Lees ook het verhaal van Ellen: ‘Vaste klanten hielpen mijn eetcafé draaiend te houden’

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Instagram