Cora: ‘Ik verlang naar een kind, hij wil er niet eens over praten’

Cora heeft een kinderwens, maar haar vriend Arnold ziet het vanwege hun financiële situatie niet zitten. “Soms denk ik: moet ik Arnold verlaten?”

Auto-ongeluk

Cora (35): “Ik heb altijd kinderen gewild, maar toen de tijd rijp was, zo’n jaar of zeven geleden, kreeg ik een auto-ongeluk. Ik raakte gewond en kon niet meer werken. Ik werkte in de thuiszorg, dat is lichamelijk best zwaar. Financieel gingen we erop achteruit.”

Kind is duur

“Voor Arnold was dat een reden om niet aan kinderen te beginnen. ‘Een kind is duur’, zei hij. ‘Ik zie niet voor me hoe we het dan financieel kunnen redden.’ Ik legde me in eerste instantie neer bij zijn besluit. Een kind zou ons geluk misschien nog completer maken, maar zonder was het ook goed, vond ik. We waren immers al zo lang samen.”

Lees ook: Marsha: ‘Had ik hem maar meteen gezegd dat ik geen kinderen wil’

Niet bespreekbaar

“Maar nu mijn biologische klok echt begint te tikken, verlang ik steeds vaker naar een kind. Ik voel aan alles dat ik een leuke moeder zou zijn. Ik probeer er weleens over te praten met Arnold. Oplossingen te vinden voor zijn financiële bezwaren. Maar zodra het woord ‘kind’ valt, klapt hij dicht en bouwt hij een muur om zich heen. Het onderwerp is domweg niet bespreekbaar.”

Vertrekken of blijven

“Soms denk ik: moet ik Arnold verlaten om voor mezelf én een kind te kiezen? Maar op andere momenten schreeuwt mijn hart weer: nee, blijf bij hem, je weet nu tenminste wat je hebt en als je weggaat, is alles onzeker. Met vriendinnen erover praten, vind ik moeilijk. In plaats daarvan schrijf ik alles van me af. Ik maak ook lijstjes met argumenten voor vertrekken of blijven. Tot nu toe wint het lijstje blijven.”

Twijfels

“Ondanks ons meningsverschil hou ik van Arnold. Ik weet wat ik aan hem heb, kan met hem lachen en hij is lief voor me. Maar of onze liefde voor altijd is en ik de kans om moeder te worden aan me voorbij laat gaan… daarover twijfel ik steeds vaker.

Lees ook: Lizzy: ‘Mijn kinderwens is sterker dan de liefde voor mijn vriend’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    WendyRose
    Cora, ik heb het vaak genoeg om me heen gezien. Geef je kinderwens niet op voor een man! Daar ga je echt spijt van krijgen. Veel succes met je keuze.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen