Persoonlijke verhalen

Holly Mae Brood: ‘Als kind gaf ik al Britney Spears-optredens’

Holly Mae Brood (23) dook dit jaar overal op: in bladen, op televisie, internet én op het podium. “Ik heb het idee dat ik nu meer gevestigd ben. En dat komt niet alleen door mijn achternaam.”

2017 was een mooi jaar voor je.
“Ja, er gebeurde veel. Ik deed mee aan het zangprogramma It takes two. Zingen was nieuw voor me, maar ik vond het te gek om ineens te doen alsof ik zangeres was op een groot podium. Het ging gelukkig goed, ik ben bijna tot de finale gekomen en ik heb er megaveel van geleerd.”

Zoals? 
“Ik vond het leerzaam om te zien hoe zo’n groot programma wordt gemaakt, maar ook hoe je je staande houdt in zo’n intense situatie. De eerste twee keer optreden vond ik supereng. In de weken daarna begon ik het leuk te vinden, en daarna was het al bijna voorbij. Ik weet nog dat ik meteen ja zei toen ik werd gevraagd. Tot ik bedacht dat ik het vast helemaal niet kon, haha. Maar ik heb het mooi wel gedaan!”

Wat heb je nog meer gedaan het afgelopen jaar?
“Ik heb voor het eerst gepresenteerd bij een online platform van RTL, Concentrate, dat was ook tof. Verder heb ik in de Videoland-horrorserie Dare gespeeld, de lm Mannen van Mars opgenomen, die volgend jaar uitkomt, en ik speelde in Nieuwe tijden. Mijn agenda stond dus lekker vol, en dat voelde goed.”

Vorig jaar dachten veel mensen waarschijnlijk nog: Holly Mae, is dat niet de dochter van Herman Brood?
“Ik heb het idee dat ik nu meer gevestigd ben. Daar werk ik ook keihard voor. Wat ik heb bereikt, heb ik niet alleen aan mijn achternaam te danken. Er wordt me weleens gevraagd wat ik wil. Ik ben pas 23, ik hoef dat nog niet precies te weten, vind ik. Mijn focus ligt op acteren, maar ik mag nu van alles proberen. Nou ja, mag? Ik doe auditie, natuurlijk.”

Wat was het leukste wat je het afgelopen jaar hebt gedaan?
“Ik heb eigenlijk van alles genoten. It takes two vond ik een bijzondere ervaring, met Nieuwe tijden was ik blij en ik ben op vakantie geweest. Doordat ik zo veel dingen heb gedaan, ben ik minder onzeker geworden en voel ik me wat steady’er in mijn leven. Daar is dit een goed jaar voor geweest. Toen ik mijn eerste rol kreeg, drie jaar geleden, zat ik nog op de dansacademie. Toen dacht ik: dat is vast voor één keer en daarna komen ze erachter dat ik helemaal geen talent heb. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik trots ben op wat ik doe."

Meer lezen
Wat is er veel gebeurd dit jaar! BN'ers en minder bekende Nederlanders vertellen over hun jaar in Vriendin 51. Lees hier de hele week hun verhalen.   

Reageer op dit artikel

Instagram