Chantal: 'Mijn man en ik kwamen uit onze relatiecrisis'

Chantal: ‘Mijn man en ik kwamen uit onze relatiecrisis’

Dat punt dat je denkt: onze relatie gaat ’t niet redden. Chantal en haar man kwamen in een relatiecrisis terecht, maar zijn inmiddels – jaren later – gelukkiger dan ooit.

Dat punt dat je denkt: onze relatie gaat ’t niet redden. Chantal en haar man kwamen in een relatiecrisis terecht, maar zijn inmiddels – jaren later – gelukkiger dan ooit.

Relatiecrisis

Chantal (50): “Mijn man en ik zaten in 2005, na een relatie van zeven jaar, in een heftige relatiecrisis. De verhoudingen waren scheef: ik was heel onzeker en had een minderwaardigheidscomplex, hij was verbaal heel sterk. We waren niet in evenwicht. Naar de psycholoog gaan kwam ter sprake, maar ik wilde niet samen gaan. Ik was bang dat het dan alleen maar over mij zou gaan, terwijl hij in mijn ogen met zichzelf aan de slag moest, wilde onze relatie nog kans van slagen hebben.”

In therapie

“Ik ben vier maanden het huis uit gegaan. Als hij me terug wilde, moest hij er iets voor doen. Hij zag er verschrikkelijk tegenop, maar is wel het gevecht aangegaan. Eerst geloofde ik niet dat hij werkelijk naar therapie ging en iets deed om te veranderen. Ik wilde er zeker van zijn dat zijn houding geen act was en dat hij niet snel weer zou terugvallen in zijn oude gedrag. Maar ik zat fout… Hij heeft diverse therapiesessies gevolgd en daarna zijn we samen gegaan, want uiteraard moest ook ik mijn gedrag binnen onze relatie aanpakken.

Anne werd verliefd op haar ex: ‘Hij was zijn wilde haren kwijt’

In de tussentijd gooide hij al zijn charmes in de strijd met etentjes, rode rozen en lieve berichtjes. Ik keek ook dat eerst nog met argusogen aan, maar ik kon er niet omheen dat er echt iets ­veranderde tussen ons. We leerden praten en onze relatie werd gelijkwaardig.”

Droom najagen

In de periode dat ik alleen woonde, heb ik mijn ­leven onder de loep genomen: wat wilde ik nou echt? Als kind wilde ik naar Afrika, om daar mensen te helpen. Ik besloot die droom na te jagen. Mijn man steunde me volledig, ondanks dat hij het heel spannend vond. In 2006 ging ik vier maanden als vrijwilligster naar Kenia. Daar overwon ik mijn ­onzekerheid en ontdekte ik hoeveel kracht ik had. Ik voelde me trots, helemaal toen mijn man me in Kenia kwam opzoeken. We zijn nu heel wat jaren ­verder en ik kan stellen dat die crisis ons goed heeft gedaan. We hebben de beste relatie ever. Soms moet je iets doorbreken om weer door te kunnen.”

In Vriendin 7 lees je nog zes verhalen van vrouwen die een relatiecrisis overwonnen.

Sylvana: ‘Ik werd verliefd op mijn ex-man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen