Persoonlijke verhalen

Campinglife: Cora en Berend Jan begonnen een camping in Frankrijk

Voor veel mensen is de camping de plaats waar ze zich onttrekken aan het dagelijks leven en helemaal tot rust komen. Maar voor Cora en Berend Jan, ís de camping hun dagelijks leven: zij kochten een camping om daar hun leven op te bouwen.

Wie: Cora (37), Berend Jan (38), Hannah (11), Jules (9), Nils (6) en Philip (2)
Eigenaren van: Borio de Roque
In: Saint Pons de Thomières, Frankrijk
Sinds: 2006

Vuurdoop

Cora: “Ik was 25 én net zwanger toen we de camping kochten. De eerste zomer was meteen een vuurdoop: het was verschrikkelijk slecht weer en ik lag in het ziekenhuis met zwangerschapscomplicaties; ze waren bang dat de baby te vroeg geboren zou worden. Berend Jan stond er dus helemaal alleen voor op de camping.”

Lees ook: Lezeressen vertellen: ‘Dit was mijn ergste campingblunder’

Een leven in Frankrijk opbouwen

“Toch wisten we waar we aan begonnen waren, want we hebben beiden op deze camping gewerkt toen we begin twintig waren. Het was mijn derde zomer toen Berend Jan er ook kwam werken. We werden verliefd en eenmaal terug in Nederland hield de liefde stand. Ik maakte mijn studie af terwijl Berend Jan werkte. Toen we via de ouders van Berend Jan hoorde dat ‘onze camping’ te koop kwam te staan, wisten we meteen dat daar onze toekomst lag. Het avontuur, de ruimte, het buiten zijn, dat is wat we allebei heel leuk vinden. We twijfelden geen moment en kochten de camping om een leven in Frankrijk op te bouwen.”

‘In Nederland zouden we nooit kunnen hebben wat we hier hebben’

Ravotten in de natuur

“Onze kinderen groeien buiten op ons eigen terrein van 120 hectare op. Gangetjes door de bosjes maken, ravotten in de natuur, de paarden… Het is hier zo fijn voor ze. Zelf geniet ik vooral van de onverwacht leuke contacten met onze gasten. Er zijn al heel wat bijzondere vriendschappen door ontstaan. Sommige mensen komen steeds terug, superleuk! We hebben een vaste klant die altijd met de jongens gaat vissen. Dan komen ze aan het eind van de dag terug met een tas vol forellen uit ons eigen meer. Fantastisch toch?!”

Lees ook: Chanelva emigreert voor de liefde naar Suriname

Hard werken

“In de zomer is het keihard werken. Dan hebben we nauwelijks tijd om te ademen en al helemaal niet voor een koud wijntje onder de oude vijgenboom. Nu onze jongste kan lopen, zal het deze zomer extra aanpoten zijn, gelukkig is het zwembad volledig omheind. We hebben extra hulp om ook een oogje op de kinderen te houden. Na de zomer hebben we tijd om nieuwe ideeën en wensen uit te werken. Tegelijk stort ik me op de administratie en Berend Jan op de houtzagerij, die we ook nog hebben. In de zomer ligt dat stil, maar het zaagseizoen start meteen na de zomer weer. In het voorjaar richten we ons op het uitvoeren van de nieuwe plannen zodat we er in de zomer weer helemaal klaar voor staan. Het is hard werken, maar ik zou niet anders willen!”

Lees de andere verhalen in Vriendin 31.

Tekst: Ghislaine van Drunen. Foto: privébezit.

Reageer op dit artikel