Petra: ‘Nu ga ik doen wat ik écht leuk vind’

We stellen deze week onze nieuwe blogger voor: Petra. Vandaag lees je hier haar eerste blog! 

Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. ‘Het klinkt misschien een beetje naïef en zweverig. Maar ik moet nu mijn gevoel volgen en gewoon doén.’

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en gaat nu voor Vriendin.nl bloggen. Dit is haar eerste blog.

De afgelopen jaren is mijn leven flink veranderd, maar dit jaar staat het echt volledig op zijn kop. Als rasechte Amsterdammer verhuisde ik tien jaar geleden voor de liefde naar Haarlem. Van een uitbundige vrijgezel werd ik stiefmoeder van twee jonge meiden (nu 22 en 17 jaar) en kreeg als kers op de taart acht jaar geleden een eigen dochter. Nu staat deze stadse juffer op het punt om als moeke met het hele gezin te verhuizen naar een dorp.

Gevoel volgen
En dat is nog niet alles. Mijn carrière is vastgeroest. Om daar nieuw leven in te blazen heb ik besloten weer te gaan studeren. Het klinkt totaal niet logisch of verstandig: én een nieuw huis én weer student worden. Maar soms moet je je gevoel volgen en gewoon doen.

Verzuurde vrouw
Na de zoveelste reorganisatie moest ik wéér op mijn eigen functie solliciteren om opleidingsdeskundige te blijven. Toen was ik het zat. Ik veranderde in een kritische, verzuurde vrouw die vroeger alles beter vond. Zondagmiddag zuchtte ik al over de aankomende week. Ik besloot het roer om te gooien en die ‘laatste’ jaren iets te gaan doen wat ik écht leuk vind.

Van je hobby je werk maken
Dat klinkt een beetje naïef en zweverig. Maar ik weet wat ik wil en dat is schrijven. In mijn vrije tijd schrijf ik blogs en korte verhalen en regelmatig wordt er iets gepubliceerd. Wat ik leuk vind is wel helder. Alleen moet ik het nu nog voor elkaar krijgen om hier verder in te komen. Want het zou toch geweldig zijn om van mijn hobby mijn werk te maken. Maar hoe reëel is dat?

Had ik maar…
Om geen kansen te laten liggen besloot ik het serieus aan te pakken. Ik startte op de Schrijversacademie en stop alle kennis in mijn rugzak. Die rugzak zit nu al vol met een heleboel levens- en werkervaring en een overdosis enthousiasme en lef.

Met zo’n goed gevulde rugzak moet het zeker lukken. Zo niet, dan heb ik het geprobeerd en blijf ik niet de rest van mijn leven met het ‘had ik maar’ gevoel zitten.

Gasthoofdredacteur bij Vriendin
Ik ga het avontuur dus aan. Maar ik besef dat je naast enthousiasme en durf ook een beetje geluk moet hebben. Vriendin bestond vorig jaar 20 jaar en de redactie had 20 lezeressen uitgenodigd om een dagje gasthoofdredacteur te zijn en mee te werken aan het jubileumnummer. Nu had ik het geluk om één van de gasthoofdredacteuren van Vriendin te mogen zijn.

Omdat ik toen dichtbij het vuur zat heb ik het lef gehad om twee blogs mee te nemen. Tot mijn grote blijdschap zijn de twee blogs in 2017 online geplaatst. Vanaf nu mag ik wekelijks weer een blog schrijven voor Vriendin.nl. Het voelt als een mooie start en smaakt naar meer. Het avontuur is begonnen!

Over Petra

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)
We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Dolores Bot
  Wat een ontzettend leuke Blog. Heel herkenbaar! Ook ik heb het roer omgegooid en ook een ex-collega/vriendin van mij. Grappig, zij is ook gaan schrijven. Ik kijk uit naar de volgende Blog van Petra.
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Petra
   Fijn dat het herkenbaar is. Het roer omgooien is één ding maar nu nog de juiste koers vinden en varen. Ik ga mijn best doen.
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Sandra Riemersma
  Super leuke blog. Petra jou goede zelfreflectie siert je. Ik ga je zeker volgen....
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Petra
   Dank je! Met wat zelfreflectie een beetje zelfspot en wat humor moet het lukken toch!
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Doke
  .. wat een leuke blog ... onze laatste jaren samen het team van de twee verzuurde dames? ha ha. Goed zo doen wat je leuk vind en de kansen pakken die op je pad komen ... je kan het dat weet ik zeker!!
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Petra
   Dank voor je vertrouwen. Enneehhh...nee ik heb het echt maar over één verzuurde vrouw en dat was ik. Maar ben nu weer "zoet " en zit weer vol positieve energie
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Gerda
  Haha... dus dat was het, je was aan het verzuren! Geweldig hoe jij nu al aan jouw nieuw ingeslagen weg timmert, maar ja, met zo'n talent! Daar moet jij ook gewoon wat mee! Jouw leuke stukjes, die mag jij ons eenvoudigweg niet onthouden, dus jippie! Vanaf nu elke week ? Ik ga jou volgen.
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Petra
   Wat een leuke reacties allemaal. Zou er bijna verlegen van worden. En ik schreef het al. Ben niet meer zuur....weer "zoet" en vol nieuwe energie ! Ga mijn best doen elke week....
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Joke van der Veen
  Wat een leuk blog Petra. Ik vind het heel stoer dat je het echt doet. Sommige dingen zijn herkenbaar en andere weer niet (zoals ook echt het roer omgooien). Ben zelf vorig jaar met de Schrijversacademie gaan doen om te kijken of ik boven het creatief dagboekschrijven uit kan stijgen en het is superleuk om te doen. Ik ga je zeker volgen. Gefeliciteerd met je zelf behaalde succes.
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Petra
   Leuk dat je mij gaat volgen! En wie weet gooi jij je roer ook nog eens om.
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Adrie van weeghel
  Wat leuk Petra dat we wekelijks een blog van je mogen lezen! Van de eerste 2 heb ik vreselijk genoten dus ik kan niet wachten wat we allemaal van je te lezen zullen krijgen.!! Groetjes van ook een gasthoofredacteur uit 2017... nl Adrie
  Beantwoorden
  • Anoniem
   • Anoniem
    Petra
    Sorry ADRIE . Zal het nooit meer fout schrijven. Excuses ;-)
    Beantwoorden
 • Anoniem
  Carla
  You go girl. Heerlijk verhaal lekker te lezen. Trotse zus
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Sylvia
  Topper! Je vindt wel een weg.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Annemiek Mooij
  Gefeliciteerd met deze mooie kans en uitdaging Petra!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Ellen Kusters
  Goh! Petra Het is bijna eng... Maar mijn verhaal is precies hetzelfde. Na 20 jaar onderwijs en een burn-out die daarop volgde, volg ik nu ook mijn hart: schrijven. Afgelopen december ben ik gestart met de opleiding Creatief Schrijven aan de Schrijversacademie. Net als jij! Mijn eerste boek: "Er was eens...een juf " is sinds augustus 2017 uit. Dat was een therapeutisch boek zeg maar. Nu wil ik mijn schrijven professionaliseren en kijken waar het me brengt. Wat ontzettend goed van je! Proficiat met deze geweldige kans! Echt heel GAAF! Groetjes Ellen Kusters
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Petra
   Wat goed een eigen boek !! Jij ook veel succes met alles wat je nog gaat doen.
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Astrid
  Hoi petra wat een ontzettende leuke blog en wat fijn voor je dat je je draai weer hebt gevonden.dat je een doorzetter bent dat wist ik al,dus al het geluk van de wereld en ik blijf je blog zeker volgen
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Meinte
  Leuk verhaal! Heel veel succes.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Susan
  Hoi Petra, Ben blij voor je dat het je gelukt is. Dit wilde je graag! Succes Grt Susan (een van de 20 van t jubileumnummer)
  Beantwoorden
  • Anoniem
   PETRA
   He Susan, leuk je reactie! Ja, wat een leuk toetje nog he. En dat na die twee top dagen.
   Beantwoorden
 • Anoniem
  mieke
  Geweldig....Zoals je schrijft , het leest gewoon lekker weg en ik moet altijd lachen heel veel sucses ..je doet het hartstikke goed.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Liesbeth
  Hoi Petra, leuk om je verhaal te lezen en ook om te zien dat je nooit te oud bent om iets nieuws op te pakken! Ik (54) volg momenteel ook een opleiding(functioneel beheerder). Ik was (denk ik dan toch)niet verzuurd maar wel toe aan iets anders dan administratief medewerker. Ik realiseerde mij dat ik gewoon nog 14 jaar "moet" werken. En alhoewel het best zwaar is om 36 uur te werken en daarnaast nog een studie en huishouden en 2 Kids van 18 en 19 jaar, geeft het mij ontzettend veel energie en ik ben blij deze keuze gemaakt te hebben. Succes!
  Beantwoorden
  • Anoniem
   PETRA
   We zijn nooit te oud om te leren!! En inderdaad we " moeten " nog best lang. Veel succes en zet hem op!
   Beantwoorden
 • Anoniem
  Chantal Susebeek
  Petra, wat leuk voor je! Als mede gasthoofdredacteur ? vond ik je blog destijds al erg leuk om te lezen. Heel veel succes met je nieuwe blog! ?
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen