Petra: ‘De wintervagina?’

‘Wintervagina zorgt voor rumoer’ stond er in de krant. Ik heb nog nooit van een wintervagina gehoord maar ik leg meteen een link met de gehaakte piemel.

‘Wintervagina zorgt voor rumoer’ stond er in de krant. Ik heb nog nooit van een wintervagina gehoord maar ik leg meteen een link met de gehaakte piemel. Ik was namelijk op een festival waar je een workshop piemel haken kon volgen. Ik begreep toen niet wat je daar mee kon, maar ik denk nu dat het met de wintervagina te maken heeft.

Piemel haken
Het lijkt nu net of ik op een heel extreem festival was, maar het was gewoon een feestje van de Linda. Het was er leuk en gezellig en er waren een paar hele bijzondere workshops zoals, kutcakes versieren, erotisch borduren, vagina’s breien en dus piemel haken. Ik schrijf expres bijzondere workshops, want je mag tegenwoordig niets raar vinden. Je moet overal voor open staan en alles moet kunnen. Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik het best een beetje raar dat volwassen vrouwen piemels haken. Ik ben ook zo benieuwd wat ze met die piemels doen. Staat het op het dressoir of op het nachtkastje? Of geven ze het cadeau? Van de kleine gehaakte maken ze een broche, maar wat doen ze met die grote? Waarschijnlijk dus de wintervagina beschermen tegen de kou.

Wintervagina
Maar eerst moet ik weten wat een wintervagina eigenlijk is. In het artikel staat dat de vagina in de wintermodus gaat vanwege de kou. Als het koud is zetten we de kachel hoger, wordt de lucht droger en daardoor ook onze huid. En met de huid bedoelen ze álle huid, van top tot teen en van onder tot boven. We moeten ons goed beschermen tegen die droogte en zo’n gehaakt ding heeft er dus niets mee te maken. Het is belangrijk om te weten dat veel artsen zeggen dat een wintervagina niet bestaat en zij vinden het een commerciële actie. Waarschijnlijk zie je binnenkort overal zalfjes of botoxspuiten die de wintervagina beschermen, maar eigenlijk niet nodig zijn. Er was dus een hoop discussie over en er komt vast nog een vervolg maar voor nu lijkt het onzin.

Bevrijdend en inspirerend
Dan blijf ik nog wel steeds met die gehaakte piemel zitten, want als het niet tegen de kou is, waarvoor dan? Ik blijf het raar vinden. Maar voordat ik iets raar kan vinden en er commentaar op geef moet ik het eerst zelf proberen. Dus ga ik er zelf eentje haken. Misschien is het wel heel bevrijdend en inspirerend en kom ik erachter dat het niet een rare, maar juist een heel bijzondere ervaring is. Of ik begin eerst met één grote warme onderbroek, gewoon voor het geval dat de wintervagina wel bestaat.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Gerda
  Deze keer zeg ik maar gewoon helemaal niks ???
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Paul
  Leuk stukje we kunnen weer geheel voorbereid de winter tegemoet zien.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Dolores
  Piemels haken, kringspieren macrameeën, balzakjes punniken, schaamlippen kleien en tepelhoedjes breien....zo 2018! Had speciaal voor Prinsjesdag hele leuke tepelhoedjes gebreid en opgestuurd naar onze vrouwelijke ministers en naar onze Maxima. Zo jammer! Droegen ze alleen maar rare hoedjes op hun hoofd!...Gemiste kans!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  mieke
  Ik zou hem haken en als een trofee neer zetten .naast de tv.ha ha ha
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen