gekookt ei

Wil je afvallen? Waarom je de dag met een eitje moet beginnen

Wil jij graag een paar kilo kwijt? Dan is het goed om je dag voortaan met een eitje te beginnen. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers.

Eitje als ontbijt

Onderzoekers van het Amerikaanse Pennington Biomedical Research Center deden onderzoek onder een groep volwassenen met overgewicht. De deelnemers kregen telkens een ander ontbijt, maar het aantal koolhydraten, eiwitten, calorieën en vetten bleef hetzelfde. Wat bleek? Mensen die een ei hadden gegeten tijdens hun ontbijt voelden zich voor de lunch minder hongerig en aten minder van het buffet dat ze ’s middags kregen voorgeschoteld dan deelnemers die cornflakes of cruesli als ontbijt hadden gegeten.

Langer verzadigd

De wetenschappers concluderen dat je je eetlust beter onder controle kunt houden wanneer je de dag met een eitje begint. De eiwitten die erin zitten geven je langer een verzadigd gevoel dan granen.

Tip van de redactie

Sneller en effectiever afvallen en makkelijker dat hardnekkige buikvet kwijtraken. Dat is waar de Belly Burner waist trainer voor gemaakt is. Met de sauna band om je buik verdubbel je het resultaat van je inspanningen. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Santé
Foto: Getty Images