Eva Simons

Eva Simons is 44 kilo afgevallen: ‘Deed letterlijk pijn aan mijn voetzolen’

Zangeres Eva Simons zit beter in haar vel. Het afgelopen jaar is ze namelijk 44 kilo afgevallen, waardoor ze zich fitter voelt en meer kan doen. Zo kan ze bijvoorbeeld weer met haar dochtertje naar de speeltuin. Dat vertelt ze in ‘Beau Monde’.

Eva vertelt dat ze op een gegeven moment 115 kilo woog, wat haar pijn deed. “Letterlijk pijn, aan mijn voetzolen.” Ze legt uit dat ze eten heeft gebruikt om zich mentaal ‘beter te voelen’ en besloot om het roer om te gooien. “Op 1 januari vorig jaar ben ik ermee begonnen. (…) Beetje bij beetje viel ik af, en nu – een jaar later – weeg ik 71 kilo.”

Expeditie Robinson

Haar deelname aan Expeditie Robinson ziet ze als een stok achter de deur. “Om het dieet en de sportschool vol te houden, en dankzij de opnames ging het extra hard: ik was zo’n drie weken weg, en kwam acht kilo lichter weer thuis.”

Dochtertje Rosie

Niet alleen Expeditie Robinson, maar ook haar dochtertje Rosie was een reden om af te vallen. “Ze wordt in maart twee jaar en ik wilde gewoon mee de speeltuin in. Ik kon op een gegeven moment niet meer springen. Dat durfde ik ook niet, uit angst dat mijn kuiten zouden knappen. Traplopen was lastig, want daar kreeg ik soms een zweepslag van.” 

Lees ook: Eva Simons was bang voor morfineverslaving na haar bevalling

Wennen

Soms moet de zangeres er wel aan wennen dat ze is afgevallen. “In mijn hoofd ben ik nog dik. Spijkerbroeken koop ik nog steeds in een te grote maat en dan nóg denk ik dat ’ie in de auto gaat knellen.” Het afvallen is ook goed geweest voor haar relatie: “Mijn man maakt nu voor het eerst mee dat ik echte lingerie draag. En ja, dat kan hij behoorlijk waarderen.”

Oranje kuif

Om de metamorfose helemaal af te maken heeft ze ook besloten om haar bekende oranje kuif weg te doen. “Die kuif was ook heerlijk om me achter te verschuilen, als een soort masker. Dat heb ik niet meer nodig, omdat ik meer zelfvertrouwen heb en echt mezelf kan zijn.”

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.