Eva Simons

Eva Simons was bang voor morfineverslaving na haar bevalling

Dat Eva Simons jarenlang kampte met een verslaving aan alcohol en drugs, daar maakt de zangeres geen geheim van. Maar nadat ze na een heftige bevalling morfine kreeg toegediend, kreeg ze het wel even moeilijk.

Dat vertelt ze in de podcast ‘Wat kan er nou gebeuren?’ van Najib Amhali en Reda Saleh. 

‘Ik dacht: dit is heroïne’

De bevalling van haar dochtertje Rosie Nova was erg heftig voor Eva Simons. Daarom kreeg ze in het ziekenhuis morfine toegediend om trombose te voorkomen. “Toen zei ik nog: ‘Ik heb wel een verslavend verleden, dus ik weet niet of dat handig is’. Toen zeiden zij: ‘De eerste keer moet het wel, de tweede keer kunnen we iets anders geven.'” Ze kreeg de morfine toegediend en geeft toe dat ze nog nooit ‘zoiets lekkers gevoeld heeft in haar hele leven.’ “Ik dacht: dit is heroïne.”

‘Doe nog maar een keer’

De morfine gaf de zangeres het gevoel dat ze aan het vliegen was. “Het interesseerde me allemaal niet. Ik snap dat mensen instantly hooked zijn aan deze shit”, vertelt Eva. “Ik denk er nog steeds aan. Zo intens.” Op een gegeven moment werkte de morfine uit en vroeg Eva meteen om meer. “Ik dacht: kut, nu krijg ik het niet meer! Nu krijg ik iets anders. Dus ik zei tegen die vrouw: ‘Het werkte wel goed hoor, doe nog maar een keer.’ ‘Nee mevrouw, want u heeft net gezegd dat u het niet handig vindt.'”

Lees ook: Babynieuws: Eva Simons bevallen van dochter

Eén fles wijn per week

Ondanks dat de zangeres jarenlang kampte met verslavingen, geeft ze wel toe dat ze nog steeds alcohol drinkt. Alcohol geeft haar namelijk een ontspannen gevoel. “Wat ik nu probeer is dat ik zes glazen in de week mag drinken. Dat is één fles wijn. Maar die drink ik niet graag door de week heen. Ik drink liever twee keer drie glazen, dus ik zit nog een beetje te spelen. Ik weet niet of het gaat lukken.” Toch blijft ze wel zoeken naar een manier om het ‘leuk te houden’.

Bron: RTL Boulevard, Wat kan er nou gebeuren?
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.